Geri Dön
Mercan, Harika Avcı şarkısı 'Alışırım'la 'cover' dersi verdi

Mercan, Harika Avcı şarkısı 'Alışırım'la 'cover' dersi verdi

'Sana Değil Kardeşine' şarkısıyla tanıdığımız Mercan, 'Dile Kolay'dan 3 yıl sonra bu kez bir Harika Avcı cover'ıyla karşımıza çıktı. 1987 tarihli 'Alışırım'a kendi yorumunu ekleyen Mercan dosta düşmana adeta "Bir cover nasıl olmalı?" dersi verdi...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Sentezine sağlık" dedirtmişti

'Sana Değil Kardeşine' şarkısıyla tanıdığımız Mercan Şenel ya da kısaca Mercan, enteresan bir 'geri dönüş' şarkısıyla aramıza döndü. En son 3 yıl önce elektropop tarzındaki 'Dile Kolay'la karşımıza çıkan Mercan, uzun aralıklarla da olsa bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Yıllar önce bir programda 'Ankaralı Mercan' formatıyla 'Sana Değil Kardeşine'nin 'Ankara' versiyonuyla hem güldüren hem de "Sentezine sağlık!"larıyla düşündürten Mercan, yine ters köşe bir işle karşımızda. Hazırsanız patlatıyoruz bombayı: Mercan, bir Harika Avcı şarkısını cover'lamış!

'Ankaralı Mercan' bir hayaldi, gerçek oldu

Sözü Gönül Şen'e, müziği Atilla Alpsakarya'a ait olan ve Harika Avcı'nın en bilinen şarkılarından biri olan 'Alışırım'ı bu kez Mercan söylüyor. 1987'den 2021'e tam 34 yıl sonra 'Alışırım' küllerinden doğan bir şarkıya dönüşmüş durumda. Çünkü Mercan şarkının orijinal ruhunu korumuş ama bir yandan da kendinden dokunuşlarla şarkıyı modern ve 'çağdaş'laştırmış. Şaşırtıcı. 40 yıl düşünsek Mercan'dan böylesine 'doğulu' bir iş beklemezdik. 'Ankaralı Mercan' bir hayaldi, gerçek oldu.

Kaybolmasın merkez, kaybolmasın galaksi taksi!

'Alışırım', 'eski usul arabesk' müziğin giderek daha da yok olması gerçeği gereği ne yazık ki öyle viral ya da trend olabilecek bir iş değil. Şu anda trap ve arabesk arası işler gençlerin daha çok ilgi odağında. Mercan ise belli ki ticari kaygılar olmadan bu işi yayınlamış. İyi de yapmış. Çünkü dosta, düşmana adeta "Bir cover nasıl olmalı?" dersi vermiş. Bir yandan Harika Avcı tadı alıyorsunuz bu cover'dan, öte yandan Mercan'ın cool vokaliyle takvimdeki 2021 tarihine kaçamak bir bakış atıyorsunuz. Bir cover'dan beklentimiz de tam olarak bu olmalı zaten. Hem bizi geçmişe götürmeli hem de 'şu an'da tutmalı. Mercan, bizi şaşırtmaya devam etsin ama bir dinleyici olarak kendisinden rica edeceğim: Kaybolmasın merkez, kaybolmasın galaksi taksi!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler