Geri Dön
Murat Boz 'Gece' ile müziğini gençleştirdi

Murat Boz 'Gece' ile müziğini gençleştirdi

Murat Boz, 'Can Kenarım'la başlayan, 'Kalben'le devam eden çıkışını 'Gece' ile sürdürüyor. 'Can Kenarım' ve 'Kalben'e oranla daha genç ve taze bir şarkı olan 'Gece', Murat Boz'un müziğini gençleştirmesine yardımcı oluyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pop ölmedi, ölmez!

Pop müziğin ölüp ölmediğine ilişkin soru işaretleri tartışılırken, bazı popçuların yayınladıkları şarkıları es geçmek çok büyük haksızlık olur. 2019'da dijitalde yakalanan ve 2020'de radyolara da rap esintili popülerlik potansiyeli taşıyan autotune'lu trap şarkıların yolunu açan şarkılar arasında bazı çalışkan isimler var ki, "İyi ki istikrardan vazgeçmiyorlar" dedirtiyorlar. Bu pop'çulardan biri de son dönemde peş peşe single'lar yayınlayan Murat Boz.

Radyoları fethetmişti

Bu isimlerden Murat Boz, kış aylarında yayınladığı 'Can Kenarım' şarkısıyla radyoları fethetmişti. Birkaç ay önce yayınlanan 'Kalben' ise Boz'un müzik kariyerinin en sağlam şarkılarından biri olmuştu. Boz, 'Kalben'in başarısını perçinlemek adına bir yeni single'la daha karşımızda. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya ait olan 'Gece'yi yayınladı şarkıcı. Gürsel Çelik imzalı aranjesiyle dikkat çeken şarkıya bir de Elif Kalkan tarafından kısa film tadında bir klip çekilmiş. Klibin şarkının 'yaz akşamı' havasını daha çok yansıtmasını ve şarkıyla bir tık daha uyumlu olmasını beklerdim ama bu haliyle de özenli bir klip olduğu ortada.

Müziğini gençleştirmiş

Peki Murat Boz'un 'Gece'si nasıl bir şarkı? Murat Boz, klasik pop dinleyicilerini yakalayan 'Can Kenarım' ve cool bir yaz şarkısı olan 'Kalben'den sonra daha yenilikçi bir şarkıya imza atmış. Rus popçuların electropop'tan beslenen sound'larına yakın 'Gece' ile müziğini gençleştirmeyi başarmış. Şarkının girişi, gelişmesi ve sonucu çok akıcı. Özellikle ilk nakarat sonrası gelen melodiyle müthiş bir gol atıyor şarkı. Bir yandan iç burkan bir yandan da dinleyene güç veren melodiyi ikinci nakarat sonrasında tekrar duymak istedim ama outro'da tercih edilmiş. Bu durum ilk etapta "Keşke" dedirtse de şarkıya "Tekrar dinleme isteği" katmış. İlk dinlemede 'Kalben' etkisi yaratmasa da genç bir şarkı olmasıyla iz bırakan 'Gece'nin zaman içinde büyüyen pop hit'lerinden biri olacağını düşünüyorum. Boz'un müziğini daha da 'Gümbür Gümbür' gibi görece klişe şarkılarının aksine daha da gençleştirmesi, yeniyi denemekten korkmaması ve cool altyapılı pop şarkılarına imza atmaya devam etmesi oldukça sevindirici.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler