Geri Dön
Muse 'Compliance' ile beklentileri karşıladı mı?

Muse 'Compliance' ile beklentileri karşıladı mı?

Alternatif rock sahnesinin en önemli gruplarından Muse'un Ağustos ayında çıkacak yeni albümleri 'Will Of The People'ı müjdeleyen ikinci single yayınlandı. Peki Muse'un yeni single'ı 'Compliance' beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2022 pek çok unutulmaz grubun geri dönüş yılı olmaya devam ediyor. Placebo, Red Hot Chili Peppers ve Rammstein'dan sonra Muse da 2022 yılını yeni bir albümle karşılamaya hazırlanıyor. 'Will Of The People' adını taşıyacak yeni Muse albümünün Ağustos ayının son günlerinde yayınlanması bekleniyor. Ancak Muse, hayranlarını fazla bekletmeden peş peşe single'larla albüm öncesinde ısınma turu atmaya devam ediyor. Bu yılın başında yayınlanan ve kimi hayranlarının çok sevdiği kimi hayranlarının ise "Bu ne şimdi?" dediği 'Won't Stand Down' oldukça tartışmalı bir single olmuştu. Heavy metal tarzındaki 'Won't Stand Down' aldığı eleştirilere rağmen grubun İngiltere'de resmi single listesi başarısı getirmiş ve şarkı ilk 100'e girerek 56'ncı sıraya kadar yükselmişti. Ancak elbette 'asıl dönüş şarkısı'nın 'Won't Stand Down' olmadığı belliydi. Muse, sıkı hayranlarının gönlünü 'Compliance' ile alacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Matt Bellamy şarkı için "Bugüne kadar kaydettiğimiz en iyi pop şarkımız" demiş

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve yeni Muse albümü 'Will Of The People'ın ikinci single'ı olacağı açıklanan 'Compliance' tipik bir Muse şarkısı. Daha ilk saniyesinden itibaren "Ben bir Muse şarkısıyım" diye bağıran 'Compliance' grubun 2010'lu yıllardaki elektronik, synth ve glam rock türlerine yakın bir şarkı. Ancak 'Compliance'ı bir pop şarkısı kategorisinde de değerlendirmek gayet mümkün. Zaten grubun solisti Matt Bellamy de bu düşüncede. Bellamy, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda "Bence 'Compliance' bizim bugüne kadar kaydettiğimiz en iyi pop şarkımız" diyerek 'Compliance'ın popüler çizgisini özellikle belirtiyor. 'Compliance' grubun ilk dönemlerindeki alternatif rock tarzını özleyenler için şahane bir öneri değil belki ama özellikle 2010'lu yıllarda ön plana çıkan elektronik rock dönemlerinin en 'hit' şarkılarından biri olduğu net ortada. 'Compliance' özellikle Muse'dan 'hit' beklentisi arayışında olanlar için gayet başarılı bir öneri. İlk dinlemede melodisiyle dikkat çekse de en az birkaç dinlemeden sonra asıl coşkuyu veriyor şarkı.

Haberin Devamı

BBC Radio 2'nun 'C listesi'ne giriş yaptı

Muse'un yeni single'ı 'Compliance' gruba önemli bir radyo başarısı da kazandırmış durumda. Şarkı, BBC Radio 2'nun 'C listesi'ne geçtiğimiz günlerde giriş yapmış durumda. BBC'nin daha çok yetişkin dinleyici kitlesine hitap eden Radio 2'sunda şarkının 'C listesi'ne giriş yapması demek şarkının özellikle Y kuşağının takdirine sunulması anlamına geliyor. Daha da önemlisi Radio 2'daki bu başarı Z kuşağını hedefleyen BBC Radio 1 için de bir umut ışığı demek. Çoğunlukla BBC Radio 2'daki 'A listesi'ne giren şarkılar BBC Radio 1 için de bir alternatif olabiliyor. Dolayısıyla Muse'un Z kuşağına hitap edebiliyor olmasının önünün açılması anlamına geliyor. Bakalım 'Compliance' BBC Radio 1 listesine de dahil olabilecek mi... Daha da önemlisi Muse sonunda sağlam hit'lerle dolu bir albümle mi dönecek yoksa son birkaç albümde olduğu gibi daha çok art rock tadında ilerleyip sadece kendi kitlesine mi oynayacak... Bunu da elbette Ağustos ayında yayınlanacak albüm ve bu albüm öncesi paylaşılacak en az bir ya da iki single'la daha net anlayacağız...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler