Geri Dön
Nilüfer Yanya 'BBC Sound of 2018'in uzun listesinde

Nilüfer Yanya 'BBC Sound of 2018'in uzun listesinde

BBC'nin 2003 yılından beri her yıl geleneksel olarak açıkladığı 'BBC Sound of' listesinin 2018 versiyonunda Türkiye'den de bir isim var... Son dönemde adını sıkça duymaya başladığımız Nilüfer Yanya da BBC Sound of 2018'in uzun listesinde kendine yer bulmuş durumda. Peki 'Sound of' listesi gerçekten çok önemli mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Evet, kesinlikle müziğe yön veren, bugüne kadar 10 numara 5 yıldız isimlerin gümbür gümbür geldiklerini bize müjdeleyen önemli bir liste.

Haberin Devamı

Bu yılki listede İngiltere doğumlu Nilüfer Yanya haricinde Alma, Billie Eilish, IAMDDB, Jade Bird, Khalid, Lewis Capaldi, Not3s, Pale Waves, Rex Oranda County, Sigrid, Sam Fender, Superorganism, Tom Walker, Yaeji, Yxng Bane yer alıyor.

Bir sonraki yıl yükselişe geçmesi beklenen isimler oylamaya tabi tutuluyor ve birinci belli oluyor.

Bugüne kadar sayısız kez şahane nokta atışları oldu bu listede.

50 Cent, Keane, The Bravery, Corinne Bailey Rae, Mika, Adele, Little Boots, Ellie Goulding, Jessie J, Michael Kiwanuka, Haim, Sam Smith, Years & Years, Jack Garratt, Ray BLK bugüne dek birinci olan isimler oldular.

Peki ya listede olan diğer isimler?

Duffy, James Blake, Azealia Banks, Frank Ocean, Skrillex, The Vaccines, Marina and the Diamonds, Delphic, Hurts, La Roux, Lady Gaga, Empire of the Sun, Florence + the Machine, Klaxons, Joss Stone, Kaiser Chiefs, Plan B, Yeah Yeah Yeahs, Cold War Kids, Kid Cudi, The Ting Tings...

Haberin Devamı

Bunlar ilk akla gelen isimler üstelik.

Yani 'BBC Sound of' listesine dahil olan bir isim, birinci olsun ya da olmasın muhakkak kaydadeğer bir isim olduğu tescilleniyor.

Nilüfer Yanya'yı sadece Türk olduğu için değil elbette, bir tarzı olduğu için ve gelecekte müzik adına son derece enteresan işler yapabileceğine inandığımız için destekliyoruz.

Çağdaş, vizyon sahibi Türk isimlere destek olmamız gerekiyor.

Nilüfer Yanya kimdir, nerede yaşıyor, Türkiye ile bağı ne durumda gibi sıkıştırmak ve onu dar kalıplara hapsetmek yerine, günün birinde Grammy kazandığında insanların onun Türkiye'yle bağını keşfetmeleri bile bize yeterli olmalı.

Darlamamalıyız, onu boğmamalıyız.

Bakın Hadise'nin üzerine gittik, gittik.

Kadın dünya starı olacağına Türkiye'nin starı oldu.

Sonra da diyoruz ki bizden dünya starı çıkmıyor.

Çünkü yanlış düşünüyoruz.


twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler