Geri Dön
Nilüfer'in yeni EP'si 'Kendine Bi' Şans Ver' beklentileri karşıladı mı?

Nilüfer'in yeni EP'si 'Kendine Bi' Şans Ver' beklentileri karşıladı mı?

Türkçe pop'un yaşayan efsanelerinden Nilüfer, uzun bir aradan sonra 1'i versiyon olmak üzere 6 şarkılık yeni EP'siyle karşımızda. 'Kendine Bi' Şans Ver' adını taşıyan EP'nin çıkış şarkısı ise çalışmaya adını veren şarkı 'Boşver'. Peki Nilüfer'in yeni EP'si 'Kendine Bi' Şans Ver' beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Nilüfer, Türkçe pop'un yaşayan efsanelerinden biri. 90'lı yıllarda çocukluğunu geçirmiş herkesin gönlünde özel bir yeri olan Nilüfer, 2000'li yılları maalesef pek parlak geçirememişti. Özellikle 2003 döneminde çıkan 'Gözünaydın' gibi şarkıları Nilüfer'le bağdaştırmak oldukça güçtü. 2000'li yılların ortalarında gelen 'Karar Verdim' albümü ise onun bana göre en sağlam albümlerinden biriydi. Albüme adını veren 'Karar Verdim' ve yaz aylarını fetheden 'Hoşuna Gider Mi?' gibi şarkılar Nilüfer'in besteci kimliğini ön plana çıkarttığı oldukça sağlam pop şarkılarıydı. Maalesef dijital platformlarda ısrarla yerini alamayan bu önemli albümden sonra Nilüfer, rock müzisyenleriyle ortak projelere imza attı, solo kariyerine devam etti. Ancak 90'lardaki gibi bir patlama yapmaktan uzak şarkılarla çıktı karşımıza.

Haberin Devamı

'Boşver'i duyar duymaz "İşte Nilüfer!" diyorsunuz

Nilüfer'in uzun bir aradan sonra yayınladığı yeni EP 'Kendine Bi' Şans Ver' güzel bir boşlukta yakaladı bizi. Nilüfer'i çok özlüyoruz. Nilüfer de sesimizi duymuş olacak ki içinde 1'i versiyon olmak üzere 6 şarkılık yeni bir çalışmayla karşımıza çıktı. EP'nin çıkış şarkısı 'Boşver' aynı zamanda çalışmanın da ismini veren şarkısı. 'Kendine Bi' Şans Ver' cümlesi 'Boşver'de de karşımıza çıkıyor. 'Boşver'in sözleri Gülşen Karatoprak'a, bestesi Karatoprak ile Volga Tamöz'e ait. Şarkının ilkbahar tadındaki sempatik aranjesi de Volga Tamöz imzalı. 'Boşver' özellikle Nilüfer'den 'Hoşuna Gider Mi?' gibi hem modern hem de klasik tatta sempatik ve sıcak pop şarkıları bekleyenleri tatmin edecek bir şarkı. Daha başlar başlamaz "İşte Nilüfer!" diyorsunuz. Şarkının bestesi, aranjesi ve özellikle de pozitif sözleri Nilüfer'e çok yakışmış. Radyolar uzun bir aradan sonra Nilüfer'i 'Boşver'le tekrar bol bol çalabilir. Çünkü gerçekten sınıfı geçen, tatlı bir şarkı.

Haberin Devamı

'Boşver'in sağlamasını yapan bir şarkı yok

Ancak... 'Kendine Bi' Şans Ver'de 'Boşver'in sağlamasını yapacak, EP'yi yıl sonuna kadar gündemde tutacak bir başka şarkı daha var mı diye sorarsanız ben açıkçası "Maalesef" diyorum. 'Kendine Bi' Şans Ver'de ağırlıklı olarak duygusal şarkılar dikkat çekiyor. Ancak bu şarkıların hiçbiri 'Boşver' gibi ilk dinlemede kulağa aşina gelmiyor. Belki bu şarkılar arasında 'Olmayınca Olmuyor' bir tık ön plana çıkıyor diyebiliriz. Ancak yine de bu şarkıların 'Boşver'in rüzgârını yakalayabilecek, güçlü şarkılar olduklarını düşünmüyorum. Nilüfer'in Febyo Taşel dışında daha önce adını çok fazla duymadığımız Gülşen Karatoprak, Fatma Özcan, Nazan Palu ve Ali Emre Özbayraktar gibi isimlere 'bir şans ver'mesi elbette son derece güzel bir durum. Ama bence 'Kendine Bi' Şans Ver'deki besteler çok da parlak, çok da geniş kitlelerce kabul görecek işler değil. 'Boşver' ise ayrı bir klasmanda. Gerçekten buram buram Nilüfer kokan bir şarkı. 'Kendine Bi' Şans Ver'de eğer 'Boşver'i tamamlayacak bir ya da iki şarkı daha olsaydı işte o zaman Nilüfer için çok daha doğru bir adım olurdu. Yine de "Şükür kavuşturana" diyenlerdenim. Nilüfer mutlaka hep hayatımızda olmalı, hep üretmeli, hep şarkılarıyla başucumuzda kalmaya devam etmeli. 'Kendine Bi' Şans Ver'den emin değilim ama 'Boşver'memiz gerekiyor, ona kefilim!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler