Geri Dön
Norm Ender 'Konu Kilit'le 'Mekanın Sahibi' etkisi yaratır mı?

Norm Ender 'Konu Kilit'le 'Mekanın Sahibi' etkisi yaratır mı?

Norm Ender 'Mekanın Sahibi'yle 2019'a damga vurmuştu. Aylar süren sessizliği sonunda 'Konu Kilit'le sona erdi. Rapçi'nin hedefindeki konular ise pop müzik ve popüler kültür. Peki 'Konu Kilit' bir 'Mekanın Sahibi' etkisi yaratır mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2019'a damga vurmuştu

Norm Ender, 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla 2019'un en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başarmıştı. Trap esintili rap şarkılar yapan genç rapçileri hedef alan Norm Ender, rap müziğin sadece dijitalde değil aynı zamanda klasik kanallarda da konuşulmasına, popüler kültür içinde 'görünür' hale gelmesine -isteyerek ya da istemeyerek- katkı sağlamıştı.

Magazinden Edis Görgülü'ye kadar

Merakla beklenen 'Konu Kilit' sonunda yayınlandı. Norm Ender'in hedefinde bu kez pop müzik ve popüler kültür var. Her kafadan çıkan sesler, değişen dinamikler, magazin basını ve popçuların gündeme gelme çabaları, sosyal medyadaki doyumsuzluk hatta kendi tabiriyle bir türlü Tarkan olamayıp dümeni trap'e kıran Edis Görgülü... Norm Ender, ana akım olan her şeye olan tepkisini -ana akım içinde pay sahibi olma pahasına- dile getirmekten çekinmemiş. Şarkı ilk dinlemede 'Mekanın Sahibi'nin gölgesinde kalsa da birkaç dinlemede özellikle sözleriyle ve temposuyla akılda kalmayı başarıyor.

'Hakikat sonrası' çağda...

Norm Ender, post truth yani 'hakikat sonrası' çağında bilgiye erişmenin aşırı kolaylaşmasını ve bu durumdan kaynaklanan kirliliği güzel bir şekilde eleştiriyor aslında. Duruşunu başarılı ve kıymetli buluyorum. 'Mekanın Sahibi'ndeki tavizsiz eleştirisinin bir benzerini başka bir konuda, popüler kültür için yapıyor. Gerekli ve kıymetli bir şey yapıyor. Sağlam adımlarla ilerliyor. 'Konu Kilit'in 'Mekanın Sahibi' kadar ses getireceğini zannetmiyorum ama şarkıyı doğru, haklı ve gerekli bir çıkış olarak görüyorum.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler