Geri Dön
Pi 'Şekil' ile Türkçe rap'in kadın yıldızı olmaya aday

Pi 'Şekil' ile Türkçe rap'in kadın yıldızı olmaya aday

Her geçen gün daha da testosteron kokan Türkçe rap'te kadın vokallerin çok daha ön planda olması gerektiğini düşünenler... Yalnız değilsiniz. 'Şekil' şarkısıyla sahalara bomba gibi dönen Pi, Türkçe rap'in kadın yıldızı olmaya adaylığını ortaya koyuyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Türkçe rap testosteron kokuyor!

2019 yılı trap esintili şarkılar sayesinde rap müziğin ana akımlaşmasına sahne olmuştu. Ezhel'den Norm Ender'e çok sayıda isim, peş peşe hit şarkılarla özellikle dijital müzik platformlarını fethetmişti. Rap müziğin 2000'li yıllarda yapamadığı patlama 2010'lu yılların sonunda gerçekleşti. Buraya kadar her şey normal. Ama ortada büyük bir sıkıntı vardı, o da şu: Testosteron kokan Türkçe rap'te kadın vokaller neden çok azdı, yoktu ya da biz görmüyorduk?

Şık bir 'Şekil' yapıyor

17 yıldır rap müzik yapan Pi, yani Pınar Demirkol, işte giderek maskülen bir görüntü çizen rap müzikte kadın ses açığını kapatmaya aday bir şarkıyla, 'Şekil'le dönmüş sahalara. Kozmos beat'i ve Avro aranjesiyle 'Şekil' daha ilk dinlemede müthiş bir ferahlık veriyor dinleyende. "Bu zamana kadar neredeydi?" dedirtiyor şarkı. "Bir tık daha keskin olmalıydı" dedirten nokta atışı popüler kültür göndermelerinden Serdar Güngör yönetmenliğinde çekilen müthiş keyifli pop art renkliliğindeki klibine ve Müjderha, yani Müjde Yazıcı Ergin destekli stiline kadar şık bir 'Şekil' yapıyor. Rap müziğin sadece erkekler tekelinde olmadığını, bir kadın rap'çinin de bomba gibi genç bir rap yapabildiğini, yapabileceğini biz balık hafızalı dinleyicilere misler gibi hatırlatıyor. Belki bir tık daha popüler bir iş olabilse Ezhel'in 'Felaket'i etkisi yaratabilecek 'Şekil' özellikle 2:10 ve 2:32 arası bölümle efsaneler yaratıyor. Pi'nin adını geniş kitlelere duyuracak güçte bir şarkı olmayı rahatlıkla başarıyor.

Sırada istikrar var

Şarkının video klibinin başında Pi'nin şu notu da çok önemli: "Kadınım. 17 yıldır rap yapıyorum. Kadınların ne yapacağına kendilerinin karar verdiği, kadına şiddetin hiçbir çeşidinin olmadığı bir dünya hayaliyle. Eğlenmek de bir isyan şeklidir. Şekil iyi, şekil tam. #istanbulsözleşmesiyaşatır." Kadınların vahşice öldürüldüğü bir coğrafyada Türkçe rap'te Pi gibi genç, iddialı, yeni soluk katan, yetenekli kadın yıldızlara ihtiyaç var. Pi, 'Şekil' gibi bombalar yaratmaya devam ettiği sürece sadece Türkçe rap'e taze bir soluk getirmeyecek aynı zamanda müzik dünyasındaki Türkçe rap yapan kadın vokaller için de önderlik yapacak. 'Şekil' iyi, 'Şekil' tam; sırada ne var? İstikrar!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler