Geri Dön
Sezonun son 'Açık Sahne'sinde neler oldu?

Sezonun son 'Açık Sahne'sinde neler oldu?

Gazeteci Tolga Akyıldız'ın '%100 Açık Sahne'si 17'nci kez dün İstanbul Beşiktaş'taki IF Performance Hall'da gerçekleşti. Bugüne kadar sayısız müzisyeni ağırlayan etkinlikte 7 müzisyen/grup sahne aldı. Peki sezonun son 'Açık Sahne'sinde neler oldu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir gecelik festival

'Tek gecelik festival' tadındaki gece, sezonun son 'Açık Sahne'sine yakışır isimlerle doluydu ve elbette farklı müzik türleri arasındaki uyum dikkat çekiciydi. Düşünün. Bulutsuzluk Özlemi'nden Jehan Barbur'a, Sattas'tan Yaşlı Amca'ya. Gayet zengin bir kadro.

Hal böyle olunca gecede sahne alan ilk isimler merakla bekleniyordu. Gecede sahne alan ilk isim Damla Pehlevan oldu. Sıcak ve naif bir performans izledik. Damla Pehlevan'ı tanımayanlar da onunla ilk kez tanışmış oldu.

Tek ağızdan söylendi

Bir süredir adını sıklıkla duymaya başladığımız Yaşlı Amca gayet enerjik ve keyifli bir performansa imza attı. Her ne kadar zaman zaman onları hiç dinlemeyenler tarafından "Şarkılar nereye gidiyor?" gibi soru işaretleri oluştursa da Yaşlı Amca'nın şarkılarına eşlik edenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Grubun 'Giderdi Hoşuma' ile 'Ve Ben' gibi şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Şahsi favorim 'Kediler ve Şarkılar' oldu. Yaşlı Amca benim için tam olarak bu şarkıyla oturdu diyebilirim.

Metin Türkcan sürprizi

Yaşlı Amca sonrasında sahne sırası Seran Bilgi'nindi. İşinden gücünden istifa edip şarkıcılığa geçiş yapan Bilgi'nin özellikle 'Ne Yapayım' ve 'Hiç Gibi' adlı şarkılarını kaliteli Türkçe müzik dinlemek isteyenler için önerebilirim. 'The Show Must Go On' sürprizinin üzerine bir de Metin Türkcan sürprizi eklenince haliyle Seran Bilgi'nin sahnesi epey renkli geçti. Bilgi, Pentagram'ın 'Sonsuz' şarkısını söyledi, Metin Türkcan da gitarıyla ona eşlik etti. Seran Bilgi'nin heyecanı ve içtenliği ise akıllarda kaldı.

İzleyiciyi güldürdü

Jehan Barbur'un sahnesi gecenin en akılda kalıcı performanslarından biriydi diyebiliriz. 'Kendime', 'Ey Hayat' ve 'Yeni Hayat' gibi şarkılarını söyleyen Jehan Barbur özellikle seyirciyle kurduğu iletişimle izleyenleri epey güldürdü. Anima'dan tanıdığımız bas gitarist Murat Çopur'u Jehan Barbur'un sahnesinde görenler de güzel bir sürpriz yaşamış oldu. Jehan Barbur son günlerde sıkça konuşulan 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ı da söyleyerek sıcak bir performansa imza attı.

Reggae sevmeyenler bile

Gecenin bundan sonrası yüksek uçuştu diyebiliriz. Jehan Barbur'dan sonra sahneye Sattas çıktı. Reggae nedir, ne değildir'den başlayan, reggae sevmeyenlere bile hem İngilizce hem de Türkçe şarkılarla keyifli anlar yaşatan Sattas gecenin en coşkulu performansıydı diyebiliriz.

Gençler onu seviyor

Kısa bir moladan sonra sahneye Bulutsuzluk Özlemi çıktı. Ve olanlar oldu elbette. 'Yaşamaya Mecbursun'lar, 'Acil Demokrasi'ler 'Uçtu Uçtu'lar ve elbette 'Sözlerimi Geri Alamam'la kapanış... En çok iz bırakan performans çok net Nejat Yavaşoğulları ve Bulutsuzluk Özlemi'nindi. 60 küsür yaşındaki usta ismin olgunluğuna ve aynı zamanda gençlerle kurduğu komplekssiz iletişime hayran kalmamak için fazla çocuk olmak gerekir. Ne şanslıydık ki kitle de Nejat Yavaşoğulları'na saygıda, sevgide kusur etmedi.

Nicelerine...

Gecenin finali Yüksek Sadakat'le yapıldı. Kenan Vural'ın gruba döndüğünü söylemeye gerek var mı bilemiyoruz. Grup, küçük bir gecikmeyle başka bir konserden İstanbul'a adım attı. Ve en büyük sürprizi Cem Karaca cover'ı 'Ceviz Ağacı'yla yaptı.

Sezonun en iyi 'Açık Sahne'lerinden birini izledik. Farklı türlerden, farklı dinleyici kitlelerinden insanların birlikte müzik yapabildiğini, dinleyebildiğini ve en önemlisi keyif alabildiğini görmek müziği sevenler tarafından muhakkak deneyimlenmeli. Payıma düşen, ne kadar çok ve ne kadar aynı olduğumuz. Nice 'Açık Sahne'lere...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler