Geri Dön
Sia 'Gimme Love' sonrasında bir daha o yolları aynı hevesle yürür mü?

Sia 'Gimme Love' sonrasında bir daha o yolları aynı hevesle yürür mü?

Son dönemde 'Music' adlı korkunç filmin yönetmenlik koltuğunda oturarak karizmayı fena halde çizdiren Avustralyalı şarkıcı Sia, 'Unstoppable'ın önlenemez 'her daim yeşil'lik başarısından sonra müziğe dönmeye hazırlanıyor. Sia'nın 10'uncu stüdyo albümü 'Reasonable Woman'ın çıkış şarkısı olarak belirlenen 'Gimme Love' ise beklentilerin epey altında kalarak dev bir soru işareti yaratıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2021 yapımı 'Music' adlı filmin yönetmenlik koltuğunda oturarak kariyerinin en büyük faciasına imza atan, "Şu saatten sonra çizdirdiği imajını kimse toplayamaz" dedirten Avustralyalı şarkıcı Sia, müzik yolculuğuna devam etme kararı alarak karizmasını düzeltme peşinde doğru bir karar aldı. 'Reasonable Woman' adını taşıyacak olan 10'uncü stüdyo albümünün çıkış şarkısı 'Gimme Love' ise geçtiğimiz günlerde dinleyicilerle buluştu. Özellikle 2014 tarihli 'Chandelier' single'ıyla müzik yolculuğunda yepyeni bir döneme imza atan Sia, daha öncesinde alternatif sahnenin gösterişli ve cicili bicili vokaliyken aralarında 'Chandelier'ın da olduğu '1000 Forms of Fear' albümü ve sonrasında tamamen ana akımın göbeğine oturdu. Birçok şarkıcıya verdiği şarkılar arasında Rihanna'nın 'Diamonds'ı elbette başı çekiyordu. Keza Fransız prodüktör David Guetta ile kaydettiği şarkılardan da 'Titanium' gelmiş geçmiş en gaz ve enerjik pop hit'lerinden biriydi. '1000 Forms of Fear' albümü ve sonrasında ise "Yüzünü gören cennetlik" dedirten yüzünü gizleme, psikolojik sorunlarıyla yüzleşme döneminde çoğu zaman iyi işler de ortaya koydu Avustralyalı şarkıcı. 'Chandelier'ın dışında Türkiye'nin dünyaya en büyük ihracatlarının başında gelen, geçtiğimiz günlerde özel hayatında aldığı ayrılık kararı nedeniyle hepimize "Aşka inancım kalmadı" çektiren Trabzonlu Youtube fenomeni Banu Berberoğlu'nun da favorisi olan 'Cheap Thrills' şarkısı gerçekten de herkesin diline layıktı. Şarkı, 'Güzel ama İngiliççe' dedirtse de tek bir ağızdan ezberlense de yani öyle ya da böyle ama muhakkak bir şekilde bir dinleyene kendini bir kez daha dinlettirmeyi başarıyordu. Ancak son döneme baktığımızda Sia'nın da artık kendisini tekrarlamaya başladığı gerçeğiyle acı bir şekilde yüzleşiyoruz.

Haberin Devamı

'Unstoppable'ı mecburen single olarak yayınlamak zorunda kaldı

'Marş olacak güçlü şarkılar' tadındaki şarkılara epeydir yüksek Sia. 2016 tarihli 'This is Acting'in 2015'de yayınlanan çıkış şarkısı 'Alive' mesela bunun en büyük örneklerinden biriydi. 'Alive' sevildi ama asla bir 'Chandelier' olamadı. Çünkü 'Alive', kişisel olduğu bariz belli olan 'Chandelier'in aksine fazlasıyla matematik kokuyordu. Üstelik benzer 'ticari öğeler' bu albümde çok daha fazlaydı. Albümün ilk etapta öne çıkmayan ancak sonrasında epey viral olmasından ötürü yıllar, yıllar sonra single olarak yayınlanmak mecburiyetinde kalınan 'Unstoppable' da olmasa Sia'yla 'Breathe Me' döneminden itibaren bağ kuranlar, şarkıcıya fena halde küsme aşamasındaydı. Üstelik 'Music' adlı korkunçlar korkuncu filmle beraber yönetmenlik iddiasında çuvallayan, tarihin gelmiş geçmiş en kötü, yapay, başarısız, komik hatta grotesk filmine imza atan Sia, yoluna müzikle devam etmeliydi ama yapacağı müzik de az biraz 'Chandelier' öncesindeki muazzam albümü, 2010 tarihli 'We Are Born' çizgisine yakın durmalıydı. Bu beklentimiz geçtiğimiz günlerde 'Reasonable Woman' adlı yeni Sia albümünün çıkış şarkısı olarak belirlenen 'Gimme Love'ı dinlememizle son buldu. Sia maalesef özüne, sözüne bir türlü dönemiyor. Daha da kötüsü, "Marş!" çizgisinden kopamıyor ve bunu yaparak da samimiyeti yine solda sıfırlayıp ticari öğeler kafasıyla son derece plastik bir şarkıya daha imza atıyor.

Haberin Devamı

Bir daha o yolları aynı hevesle yürür mü?

'Gimme Love' tıpkı 'Alive' gibi hatta ondan daha da başarısız bir çizgide buram buram formül ve matematik kokan bir şarkı. 'Gimme Love'ın bir albümün çıkış şarkısı olarak belirlenmiş olması bile 10'uncu stüdyo albüm 'Reasonable Woman'dan umudu kesmek için başlı başına bir sebep. Ancak bu noktada hemen gelmiş geçmiş en 'gaz' şarkılardan biri olan 'Unstoppable'ın önlenemez 'her daim yeşil'liğini hatırlıyoruz ve söz konusu kişinin en nihayetinde kendi şarkısını kendi yazan, acıyı bal eyleme teşebbüslerinde sıklıkla bulunan Sia olduğunu hatırlıyoruz. Evet, ilk aşamada 'Gimme Love' son derece vasatlığıyla kalp kırsa da bu ilk single'ın fazlasıyla plastikliği albümün geri kalanına istinaden olumsuz bir etki de yaratmamalı. 'This is Acting'ten 'Unstoppable' ya da '1000 Forms of Fear'dan geriye 'Fire Meet Gasoline' gibi oldukça 'değen', oldukça 'damar' şarkılar kalabildiyse muhakkak 'Reasonable Woman'dan da bizlere kişisel olduğunu düşünebileceğimiz gizli keşifler kalacak. Gönül elbette Sia'nın 'We Are Born'daki renkli, eğlenceli hallerini görmek, duymak istiyor ama bir daha o yolları aynı hevesle yürür müyüz, ben bundan pek de emin değilim artık maalesef. Sia ne yapsa dinlenir, ne yapsa eşlik edilir, bu cepte. Ama onun gibi muazzam karakteristik bir vokal, iyi bir bestecinin çok daha sağlam bir şekilde hüpletmesi gerekiyor dünyayı. Rihanna'nın müzik kariyerinin zirve noktası olan 'Diamonds'ı yazan kişiden, gelmiş geçmiş en sağlam dizi finaline sahip 'Six Feet Under'ın son sahnesindeki 'Breathe Me' şarkısıyla yüreklerimizi dağlayan Sia'dan bahsediyoruz. E haliyle beklentiler nirvana. 'Reasonable Woman'ın çıkışına daha var ve 'Gimme Love' gerçeten dişimizin kovuğuna yetmiyor. Ama yine de umudu kesmemek lazım Sia'dan.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler