Geri Dön
Sibel Can 'Bize Kaldı' ile kış öncesinde adeta ilkbahar yaşattı

Sibel Can 'Bize Kaldı' ile kış öncesinde adeta ilkbahar yaşattı

Pandemi döneminde dinleyicilerine 'Hayat' albümüyle büyük bir sürpriz yapan ve özellikle albümün gizli hit'i 'Bil Diye Söylüyorum'la dijital müzik platformlarında ciddi bir başarı kazanan Sibel Can, yeni şarkısı 'Bize Kaldı'yı yayınladı. Sibel Can, yeni şarkısı 'Bize Kaldı' ile bizlere kış öncesinde adeta ilkbaharı yaşattı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pandemi birçok şarkıcının kariyer planlarında ciddi değişiklikler yapmasına sebep oldu. Birçok isim iddialı olarak gördüğü şarkılarını elinde tuttu, pandemi döneminde riske girmek yerine sessizliğini korudu ve bu döneme 'nadas' mantığıyla yaklaştı. Bir başka grup ise bu dönemi ciddi bir avantaja çevirdi. Herkesin evlerde tıkılı kaldığı bu dönemde üretimlerine kaldığı yerden devam eden, hatta tam tersi daha da gaza basan bu isimler girdikleri riskin karşılığını uzun vadede almayı başardı. Bu isimlerden biri de elbette Sibel Can'dı. 'Hayat' adını verdiği albümüyle dinleyicilerin karşısına çıkan Can, titizle hazırladığı albümüne çektiği kliplerle ve şarkılarının organik olarak zaman içinde keşfedilmesiyle dikkat çeken bir başarı yakalamıştı. Albümün gizli hit'i olan 'Bil Diye Söylüyorum' zaman içinde özellikle dijital müzik platformlarında keşfedilerek 20 milyon dinlenmenin, Youtube'daki videosu ise tam 50 milyon izlenmenin üzerine çıkarak gelmiş geçmiş en başarılı Sibel Can şarkılarından birine dönüşmüştü. Sempatikliğiyle ilk dinlemede dahi kendini sevdiren 'Bil Diye Söylüyorum'un bu kadar çok ses getirmesi, Sibel Can'ın müzik yolculuğu için önemli bir ışık tutuyordu.

Haberin Devamı

İlk dinlemede akıllara 'Bil Diye Söylüyorum'u getiriyor

Geçtiğimiz günlerde yeni bir single'la karşımıza çıkan Sibel Can, bu kez 'Bize Kaldı'yı buluşturdu dinleyicilerine. Sözleri İsra Gülümser'e ait olan şarkının bestesi ise Mohamed Abo El Eniin'e ait. Emre Moğulkoç'un sıcak aranjesi ise şarkının sempatikliğini yükseltiyor. Dinleyiciye 'Bil Diye Söylüyorum' tadı veren 'Bize Kaldı', Aytekin Yalçın yönetmenliğinde çekilen havalı, şık ve sıcak videosu ile Sibel Can'ın özellikle pandemi sonrasında çok daha iddialı ve cool olmaya başlayan müzik yolculuğuna ciddi bir artı puan kazandırmış. 'Bize Kaldı' kısa zaman içinde dikkat çekerek özellikle Youtube'da trendlere girmiş durumda. Bunda sempatik klibinin de etkisi büyük. Ama daha da önemlisi şarkının bestesinin ve aranjesinin oldukça akıcı olması. Şarkının ne ara bittiğini asla anlamıyorsunuz. Evet, 'hit' potansiyeli olarak 'Bil Diye Söylüyorum' gibi ilk aşamada çok dikkat çeken, "Aaa, Sibel Can yeni bir şarkı çıkartmış" dedirtmeyen, asla bir 'Çakmak Çakmak' olmayan 'Bize Kaldı', zaman içerisinde keşfedilecek, bağımlılığını uzun vadede yaratacak bir şarkı.

Haberin Devamı

Artık şarkılar 'hareketli' ya da 'duygusal' diye ortadan ikiye bıçak gibi ayrılmıyor

Benim en çok hoşuma giden detay ise şarkının zamanlama olarak sonbahara bırakılmış olması. Şarkının yaz aylarında çıkış yapması teknik açıdan, mevsim uyumuna göre daha beklenilen bir sonuç olsa da artık 'yaz şarkıları eşittir hareketli, kış şarkıları eşittir duygusal olmalı' kafasından yavaş yavaş çıkmamız gerekiyor. Çünkü artık şarkılar ekranlardan milyonlara seslenilen VJ'ler tarafından 'hareketli' ya da 'duygusal' olarak bıçak gibi ortadan ikiye ayrılmıyor. O dönem çoktan bitti. Artık devir Tarkan'ın 'Çok Ağladım'ı gibi aynı anda hem duygulandıran hem de coşturan şarkılar. Sentez devrindeyiz artık. Kaldı ki 'Bil Diye Söylüyorum'u hatırladığımızda ya da Ziynet Sali'nin son dönemde radyolar tarafından kabul görmesindeki en büyük etkenlerden biri de 'orta tempo'ydu elbette. 'Orta tempo' şarkılar, eski ağızla ifade edersek 'hareketli' ya da 'duygusal' şarkılara göre daha zamansız. Üstelik Sibel Can'ı düşündüğümüzde ona en çok orta tempo şarkıların yakıştığı da ortada. 'Bil Diye Söylüyorum'un başarısındaki kilit sebeplerden biri de dinleyicinin Sibel Can'dan 'orta tempo' beklentisiydi ve bu karşılandı. 'Bize Kaldı' da o yolda ilerleyen bir şarkı. Üstelik sadece oryantal ya da fantezi değil pop dinleyen dinleyicilerin de rahatlıkla benimseyebileceği bir şarkı. Sibel Can'dan elektronik ya da rock bir sound beklemiyoruz elbette. O, ona çok yakışan, tarzını modernleştiren orta tempo pop şarkıları seçtikçe, imaj olarak da 'Hayat' çizgisinde ilerledikçe zaten trend olmaması çok zor. Bizlere kış öncesinde adeta ilkbaharı yaşatan 'Bize Kaldı' mutlaka uzun vadede iyi bir Sibel Can hit'ine dönüşecek. Tıpkı 'Bil Diye Söylüyorum' gibi.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler