Geri Dön
Sıkıysa Iskala 1: Yungblud & Willow, Oliver Tree, Bree Runway

Sıkıysa Iskala 1: Yungblud & Willow, Oliver Tree, Bree Runway

Sıkıysa Iskala'nın ilk konukları Yungblud ve Willow'un enerjik düeti 'Memories', Oliver Tree'den kıpır kıpır bir 'kutupta yaz şarkısı' olan 'Miss You' ve Bree Runway'in daha klasik bir çizgiyle yoluna devam ettiği 'Somebody Like You'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Sıkıysa Iskala tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Sıkıysa Iskala 1'in ilk konukları Yungblud ve Willow'un enerjik düeti 'Memories', Oliver Tree'den kıpır kıpır bir 'kutupta yaz şarkısı' olan 'Miss You' ve Bree Runway'in daha klasik bir çizgiyle yoluna devam ettiği 'Somebody Like You'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Haberin Devamı

Oliver Tree sahalara bomba gibi döndü

Oliver Tree ikonik imajıyla son zamanlarda dikkat çeken bir isim olmayı başardı. Kahküllü imajı ve pop art'a gönül veren albenili kıyafetleriyle yüzleri gülümseten Oliver Tree 'Life Goes On' şarkısıyla 2021 yılının sürpriz çıkışlarından birine imza atmıştı. 29 yaşındaki ABD'li şarkıcı 'Life Goes On'la İngiltere'de 33, ABD'de Hot 100'de 71 numaraya yükselmiş, İsviçre, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, Norveç, Portekiz, İrlanda, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın resmi single listesine giriş yapmayı başarmıştı. Alternatif pop tarzındaki 'Life Goes On'la gerçekleştirdiği dikkat çeken büyük çıkışı sonrasında sahalara 'Miss You' ile dönen Oliver Tree asıl bombayı tam olarak patlatmış durumda. Şarkıcının 2020 tarihli 'Ugly Is Beautiful' albümünde yer alan orijinal versiyonuna Robin Schulz ortaklığında bir remiks hazırlayan Oliver Tree şu anda küresel çapta büyük bir başarıya imza atmak üzere. İngiltere'de 3, İrlanda'da 2 numaraya yükselen 'Miss You', Hollanda'da 1 numara olmayı çoktan başardı bile. Neredeyse bütün Avrupa ülkelerinde listeye giren ve sıkı bir dans şarkısı olan 'Miss You' en sonunda Oliver Tree'yi ikonik bir yıldıza dönüştürebilir.

Haberin Devamı

Bree Runway isteyince klasik de olabiliyormuş

İngiltere'nin son dönemde en dikkat çeken yıldızlarından Bree Runway epey uzun bir süredir "Geliyorum" tadındaki üretimleriyle yüz güldürüyor ancak asla yeterince hak ettiği kadar dinlenmiyor. 'Hot Hot' ya da 'All Night' gibi görece daha heyecansız şarkıları çok dinlense de şarkıcı aslında çok daha fazlasına sahip. Kariyerinin hemen başında yayınlanan 'What Do I Tell My Friends?'le electropop dinleyicisine de hitap eden ama çoğunlukla rap üretimleriyle karşımıza çıkan Runway, BBC Sound Of... 2021'in uzun listesine kalmayı başarmış, bu yıl BRIT Awards'ta 'Rising Star' kategorisinde adaylık kazanmıştı. Eleştirmenler tarafından takdir görse de şu ana kadar adını tüm dünyaya duyuracak büyük bir hit yakalayamayan Bree Runway, bahar aylarında yayınladığı 'Somebody Like You' ile oldukça şaşırtan bir denemeye, daha doğrusu "Eğer istersem klasik çizgide de yürüyebilirim" tadında bir şarkıyla çıkmıştı karşımıza. BBC Radio 1'da C listeye bile kalamayan 'Somebody Like You' yılın en ıskalanan şarkılarından biri olmasına rağmen retro tadıyla bizleri 80'lere 90'lara götürüyor ve o dönem yayınlanan 'dark pop' şarkılarını hatırlatıyor. Klasik dinleyiciye hitap eden 'Somebody Like You' kaydadeğer bir liste başarısı gösterememesine rağmen Bree Runway'in şu ana kadarki müzik kariyerinin açık ara en nitelikli işi olmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Yungblud ve Willow: İki deli bir araya çok daha önce gelmeliydi

Aleyna Tilki'yle yaşıt olan Willow'u aslında kafasını 360 derece sallamaya çalıştığı korkunç başarısız 'çocuk hit'inden hatırlıyoruz. Şarkının adı yok ama klibinde sergilediği hareketler maalesef beynimizin geri dönüşüme uğraması gereken bölümünde kayıtlı hâlâ. Kendisi biliyorsunuz son Oscar töreninde sergilediği haddinden fazla arabesk tavırlarla herkesi şoke eden ABD'li şarkıcı ve oyuncu Will Smith'in kızı. E haliyle ondan beklentimiz de az biraz düşük oluyordu tüm bu faktörler birleşince. Fakat neymiş, öyle büyük konuşmayacak, öyle gereksiz ön yargı beslemeyecekmişiz. Willow, The Anxiety ikilisinden biri olarak 'Meet Me At Our Spot'la 2021 yılında hepimize buram buram 90'lar rap nostaljisi yaşatmıştı. Puff Daddy'nin 356 milyon kişiyle featuring yaptığı 1997 çıkışlı 'I'll Be Missing You'sunun hüzünlü havasından az biraz kendine ekleyen 'Meet Me At Our Spot'la birlikte birçoklarımız Willow'un artistik sulara yelken açtığını fark etti. İşte o çizgi devam ediyor. Hem de son yılların en büyük delilerinden, İngiliz şarkıcı Yungblud ile. 'Memories' adlı şarkıda güçlerini birleştiren Yungblud ve Willow, 2022'nin en güçlü ortaklığına imza atsa bu muazzam başarı neredeyse görmezden gelindi. BBC Radio 1'da aldığı A liste başarısıyla bahar aylarına damga vuran 'Memories', 2000'li yılların olmazsa olmazı olan elektro gitarlı pop şarkılarını ne kadar çok özlediğimizi hatırlattı. Üstelik işin içine Yungblud girdiğinde enerji patlamasının yaşanmaması da imkânsız tabii. Yungblud'ı nasıl biliriz, deli biliriz, dolu biliriz. İşte onun o deli dolu hallerine Willow'un hiç de sırıtmayacak bir şekilde eşlik etmesi ve "Enerjin enerjimdir" diyerek karşılık vermesi inanılmaz keyifli. 'Memories' her ne kadar Yungblud merkezli olsa da Willow şarkının görece ortalarında bir yerde adeta vokal şovu yapıyor. İnanılmaz bir vokal performansı. Rap, pop ve rock kombinlerinin ne kadar keyifli sonuçlar ortaya çıkarttığını artık rica ediyorum kabul ediyorsanız 'Memories'i daha fazla ıskalamamalısınız. 'Memories' Yungblud ve Willow'u en sonunda bir araya getirmesi bakımından önemli olsa da Hande Yener ve Serdar Ortaç'ın herhangi bir delilik emareleri göstermeden "İki deli bir araya gelmemeliydi" sözleriyle düet yaptığı bir dünyada Yungblud ve Willow kesinlikle çok daha önce bir araya gelip şarkı kaydetmeliydi. Şarkının herhangi bir resmi single liste başarısı göstermemesi ya da dinlenme rakamları bazında 15 milyonu bile zar zor geçmesi düşünüldüğünde ve ne yazık ki her şeyin aşırı niceliksel kriterlere göre değerlendirildiği bir dünyada yaşadığımızı hatırladığımızda Yungblud ve Willow'un bir daha kolay kolay bir ortaklığa imza atacaklarını düşünmüyorum. Bence siz 'Memories'e gözünüz gibi bakın, her sabah kahve içerek ayılmak yerine 'Memories'le güne başlayın ve koşun, coşun, zıplayın...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler