Geri Dön
Sıkıysa Iskala 7: Måneskin, Hope Tala, Sam Tompkins

Sıkıysa Iskala 7: Måneskin, Hope Tala, Sam Tompkins

Sıkıysa Iskala'nın yedinci konukları 2021 yılında hem Sanremo Müzik Festivali'ni hem de Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Måneskin'in yeni albümleri 'Rush!'ın yeni hit'i 'Gossip', neo-soul'un yepyeni temsilcisi Hope Tala'dan radyolarda rotasyona girmeyi başaran şarkısı 'Tiptoeing' ve 2022'de ses getirse de büyük çıkışını 2023'e saklayan Sam Tompkins'in yeni single'ı 'Die For Someone'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yıllarda adını duymaya başladığımız çok fazla isim ve çok fazla üretim var. Bu şarkılardan birçoğu maalesef gözden kaçıyor. Ancak bir arkadaş ya da dost önerisiyle haberimiz oluyor çoğu zaman bu şarkılardan. Halbuki bir dinlemeye başladığınızda "Ben neden daha önce keşfetmemişim ya" dedirtiyor neredeyse hepsi. Sıkıysa Iskala tam da bu gerekli ihtiyaçtan doğdu. Bu seride yeterince takdir görmeyen, dinlenme rakamlarında hak ettiği ilgiyi bulamayan ama aslında taş gibi olan şarkılar yer alıyor. Sıkıysa Iskala'nın yedinci konukları 2021 yılında hem Sanremo Müzik Festivali'ni hem de Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan Måneskin'in yeni albümleri 'Rush!'ın yeni hit'i 'Gossip', neo-soul'un yepyeni temsilcisi Hope Tala'dan radyolarda rotasyona girmeyi başaran şarkısı 'Tiptoeing' ve 2022'de ses getirse de büyük çıkışını 2023'e saklayan Sam Tompkins'in yeni single'ı 'Die For Someone'. Sıkıysa ıskalayın, hadi bakalım!

Haberin Devamı

Büyük çıkışını 2023'e saklamış gibi duruyor

Sam Tompkins'in adını ne BBC Sound Of... listesinde duyduk ne de bugüne kadar sağlam bir liste başarısı sergiledi. Ancak biraz olsun genç yeteneklere kulak veren dinleyiciler onu 2022'nin son aylarında keşfetmişti bile. 6 Ekim 2022 tarihli Birleşik Krallık resmi single listesine 81 numaradan giriş yapan 'Lose It All' şarkısının başarısı her ne kadar yalnızca tek haftada sınırlı kalsa da Sam Tompkins'in en az İskoç şarkısı Lewis Capaldi kadar dokunaklı vokali akıllarda kalmayı başarıyordu. 2022'nin sonlarında gelen çıkış denemesi ümit verici olsa da henüz ona kefil olmaya yeterli değildi. O da belli ki arayı açmak istememiş ve doğru bir kararla 2023'ün ilk ayını 'Die For Someone'la açmaya karar vermiş. 'Die For Someone' özellikle Ed Sheeran ya da Harry Styles gibi trend olabilen sound'lar peşinde koşan erkek vokalli pop şarkıcıları dinlemeyi sevenler için muazzam bir alternatif olabilir. Orta tempoda ilerleyen şarkı henüz ilk dinlemede bile akılda kalmayı başarıyor. Sözlerinden ruhuna dinleyiciye hem trend hem de kendinden bir şeyler sunabilen Sam Tompkins eğer 'Die For Someone'da yakaladığı dengeyi yıl boyu devam ettirebilirse 2023'ün sürpriz çıkışlarından birine imza atabilir.

Haberin Devamı

Hem akustik hem de trend olabilme becerisi 'umut' veriyor

Hope Tala, Birleşik Krallık'ın en orijinal işlerinden birini ortaya koymaya devam ediyor. 'All My Girls Like To Fight'la BBC Radio 1'da rotasyona giren Hope Tala, aynı başarıyı 'Tiptoeing'le de devam ettirmeyi sürdürdü. Bossa nova ile neo-soul arasında gidip gelen ancak bunları yaparken ana akım dinleyicinin de gönlüne bir parmak bal çalan Hope Tala şu ana kadar muazzam bir istikrar sergilemese de her iki şarkıdaki orijinal tadı onu şimdiden takip etmeye yeter de artar bile. 'Tiptoeing' ile hem klasik hem de modern olabilen Hope Tala şaşırtıcı bir şekilde 'Future Artists' kategorisinde anılmaya devam ediyor. Halbuki geçen yıl Cat Burns'ün 'Go' ile yakaladığı "Sonunda başardı!" anı onun için de yakın bir zamanda gerçeğe dönüşebilir. 'Tiptoeing' o kadar da ana akımı kucaklayacak ya da 'Go' gibi rötarlı keşfedilip dağları delecek bir şarkı değil belki ama herkesin aynı sound'da takılı kaldığı bir dönemde akustik ve trend olabilmeyi başaran nadir isimlerden olması bile Hope Tala'dan adı gibi 'umutlu' olmamıza yeter de artar bile.

Haberin Devamı

Başarıları hiç de tesadüfi değil

İtalyanca şarkılarıyla İtalya'da ses getiren Måneskin grubunun 2021 yılında Sanremo Müzik Festivali'ne katılacağını duyduğumuzda onun birinci olacağını tahmin ediyorduk. Sanremo'daki enerjilerini gördükten sonra ise Eurovision'u da kazanacakları neredeyse kesin gibiydi. Nitekim öyle de oldu. Üstelik Måneskin yalnızca Sanremo ve Eurovision'u kazanmadı aynı zamanda yarışma sonrasında yayınladıkları İngilizce şarkılarla dijital müzik platformlarının gözdesi haline geldi. Türkiye'de -ne yazık ki- Eurovision'a verdiğimiz uzunca bir araya rağmen Måneskin dijital müzik platformları sayesinde rahatlıkla keşfedildi. Hatta Türk dinleyiciler onların Eurovision'u kazandıklarını bile belki de öğrenince şaşırdı. Yollarına ağırlıkla İngilizce şarkılarla devam eden Måneskin grubu popülerliklerini korumaya devam ediyor. 'Rush!' adını verdikleri albüm öncesinde yayınlanan single'larla trendliklerini sürdüren grup, özellikle ABD'li gitarist Tom Morello ile kaydettikleri 'Gossip' ile muazzam eğlenceli bir iş ortaya koyan Måneskin, başarılarının hiç de tesadüfi olmadığını, aralarındaki kimyayı enerjik üretimlere aktarmakta hiçbir güçlük çekmediklerini dosta düşmana duyurmuş durumda. Z kuşağına rock'ı sevdiren Måneskin'i elbette sevmeye devam ediyoruz. 'Gossip' patlama yapar mı zaman gösterecek ama ıskalamamanız önerilir...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler