Geri Dön
Simge Sağın 'Kısaca' şimdi ne yapmalı?

Simge Sağın 'Kısaca' şimdi ne yapmalı?

'Sevmek Yüzünden' ile 2021'in en radyo dostu şarkılarından birine imza atan Simge Sağın, 2022'yi 'Kısaca' ile karşıladı. Peki 'Kısaca' sınıfı geçen bir şarkı mı? 'Kısaca'dan bir 'Yankı' çıkar mı? Simge Sağın 'Kısaca' şimdi ne yapmalı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Simge Sağın, 2010'lu yılların parlayan yıldızlarından biri. Tırnaklarıyla kazıdı, karşılaştığı zorluklara rağmen asla pes etmedi, her zaman müziğini geliştirmeye, daha da önemlisi kendi stilini bulmayı ve yaratmayı hedefledi. 'Miş Miş'le sinyallerini verdiği bu başarıyı önce 'Yankı'yla sonra da 'Ben Bazen' ile taçlandırmayı başardı. Türkçe pop'a nefes aldıran bu iki büyük Simge hit'i, standart Türkçe pop dinleyicisi olmayan dinleyicilerin de ona saygı ve sevgi duymasını sağladı. 2021 yılının önemli hit'lerinden 'Sevmek Yüzünden' ise özellikle radyoların en çok sevdiği şarkılardan biri olmuştu. Simge, tutsun ya da tutmasın, her yeni yayınladığı şarkıyla heyecanlandıran, kendi çizdiği yoldan sapmadan, azimle müzik yolculuğuna devam eden önemli yıldızlardan biri.

Haberin Devamı

Tıpkı 'Yankı' gibi kalabalık bir kadronun ürünü

Simge 2022'yi 'Kısaca' ile karşıladı. Sözü Sibel Algan imzalı şarkının beste kadrosu -tam da ondan beklediğimiz bir hareketle- oldukça kalabalık. 'Kısaca'nın bestesi Simge Sağın, Aytaç Özgümüş, Okay Barış ve Sibel Algan ortaklığında gerçekleşmiş. Şarkının aranjör koltuğunda da iki ismi, Aytaç Özgümüş ve Atıl Aksoy ikilisini görüyoruz. Şarkının başarılı miks ve mastering'i Barış Büyük'e emanet edilmiş. Şarkının ruhuyla uyumlu klibi ise Murat Joker yönetmiş. Yani bu şarkı 'Kısaca' bir ekip işi. Tıpkı 'Yankı' gibi kalabalık bir kadronun elinden çıkan, üzerine kafa yorulan, "Şöyle mi yapsak?" diye emek harcanılan bir iş. 'Kısaca'yı henüz ilk kez dinlediğinizde bu 'şık'lığı fark ediyorsunuz. Aksayan hiçbir kısım yok şarkıda. 'Tek el'den çıkan şarkılarda bazı zayıflıklar göze çarpabiliyor. 'Kısaca' ise tıpkı 'Yankı' gibi kalabalık bir kadronun elinden çıkarak 'sıfır hata' odaklı bir çalışmanın ürünü. Yurt dışındaki pek çok şarkının künyesinde en az 5-6 ismi görüyoruz ve bu yolun Türkiye'deki temsilcisi Simge diyebiliriz rahatlıkla. "Şarkısının kusursuzluğunu hedefleyen şarkıcı" diye tam olarak buna denir işte. 'Kısaca' kaliteli, şık, ilerde "Simge Sağın'ın en iyi slow'ları" listesi yapıldığında kendine ilk sıradan yer bulmasa da bir 5-10 saniye düşünüldüğünde muhakkak akla gelecek bir şarkı.

Haberin Devamı

Düz bir siyah elbise düşünün...

Benim 'Kısaca'yla ilgili problem olarak gördüğüm tek şey şarkının 'büyük hit' kumaşına sahip olmayışı. Söz konusu Simge Sağın olduğunda 'her daim tutma garantili' şarkı beklentisi var çünkü dinleyicide. 'Yankı', 'Ben Bazen', 'Öpücem' ve 'Aşkın Olayım', dijital platformlarda 20 küsür milyon kez dinlenmiş şarkılar. Simge Sağın istese de istemese de bu 'niceliği' korumak, risk almak zorunda profesyonel anlamda. Ki zaten nitelik cepte. Simge Sağın'dan kalitesiz, banal bir şarkı duyma ihtimalimiz -büyük konuşmayalım ama- sıfıra oldukça yakın bir ihtimal. 'Kısaca' çok şık bir şarkı olmasına rağmen ister istemez 'slow mukayesesi' içine girdiğimizde 'Üzülmedin mi?'nin gölgesinde kalıyor, 'Üzülmedin mi?' ile benzer bir lezzete sahip olsa da ister istemez bir tık gölgede kalıyor. Şarkının prodüksiyonunda en ufak bir sıkıntı yok. Tek problem şarkının sürprizsiz olması. Düz bir siyah elbise düşünün. Çok şık bir elbise. Kim giyse çok yakışır. Ama fiziğiniz düzgünse (yani vokaliniz muazzamsa) sizi çok daha kusursuz gösterir. Fakat öyle büyük bir sürprizi yoktur. Düzdür, siyahtır. İçinde bir 'yeni' aroma yoktur. Klasiktir. 'Kısaca' da işte tam olarak 'siyah elbise' şıklığında ancak öyle muazzam bir 'yepyeni' lezzet vermiyor. 'Yeni'yi müjdeleyen bir şarkı yerine daha çok bir albümün final şarkısı tadında. Bir filmin sonu gibi daha çok. 2022'ye henüz yeni adım attığımızı düşünürsek panik olmaya gerek yok. 'Kısaca', yıl içinde Simge'den şöyle ters köşe, pek denenmemiş, 'Yankı' ve 'Ben Bazen' gibi yenilikçi sound'lar ya da 'Sevmek Yüzünden' gibi 1-2 dinlemede bile şarkıya eşlik etme hissi yaratan işler duymak bizim en doğal hakkımız. Simge, çok daha iddialısını yapabilir. Geçmişte 'Yankı' ve 'Ben Bazen' ile 1 (yazıyla bir) değil 2 (yazıyla iki) kez şaşırtan, iki kez büyük riskler alan bir isim o üçüncü golü mutlaka atmalı. Biraz cesaret, biraz ters köşe, biraz da 'yeni' aşkıyla yapılacak keşifle...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler