Geri Dön
Sızıntıların en güzeli: 18 saat, sınırsız Radiohead!

Sızıntıların en güzeli: 18 saat, sınırsız Radiohead!

İngiltere'nin gurur kaynağı Radiohead'in yeni albümü değil ama güzeller güzeli demo kayıtları internette dolaşmaya başladı. Tam 18 saatlik bu kayıtlar, pek çok güzelliği içinde barındırıyor.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Radiohead, attığı her adımla şaşırtan bir grup. Her albümü, bir diğerinden daha başarılı ve yenilikçi görünüyor, bu yüzden adından söz ettirmeyi başarıyor. In Rainbows albümünün tam CD-dijital müzik dinleme geçişi arasında yayınlanması ve adeta piyasayı sallayacak bir satış stratejisi geliştirmesi, grubun üzerine dikkatleri çekmişti. Fakat şimdi, yeniden Radiohead konuşmamızın bambaşka bir nedeni var.

Haberin Devamı

Demo kayıtlar internette

Radiohead'in tahminen 1990'lı yılların ortalarında yaptığı demo kayıtlar, geçtiğimiz günlerde internete sızdı. 80'er dakikalık 'minidisk'lere kaydedilmiş olan bu kayıtların içinde deyim yerindeyse her şey var.

Grubun o dönem çalıştığı, çaldığı, bestelediği ne var ne yoksa bu kayıtlarda boy gösteriyor. Daha önce hiç dinleme imkanı bulamadığımız demo kayıtlardan tutun, ilk kez duyduğumuz şarkılara ve melodilere kadar her şey...

Baştan sona ilham verici

Kayıtlar, baştan sona ilham verici. İnsanın nutku tutuluyor. Reddit'e listesi düşen bu 'minidisk' kayıtlarının üzerinde paylaşım yapan kişi de incelikle çalışmış. Kayıtların her biri sınıflandırılmış, hangi şarkı olabileceği üzerine yorumlar eklenmiş ve daha bir sürü şey...

Haberin Devamı

İnsan içinden çıkamıyor

Bir sürü Radiohead şarkısının 'ilk hallerini', pek çok ortaya çıkmamış şarkıyı, bir şarkının diğerine bağlanışlarını, aradaki konuşmaları ve daha fazlasını barındıran ve tamamını dinlemek isteseniz günün 18 saatini ayırmanız gereken bu kayıtlar, internete sızdığı andan itibaren sessiz sedasız gündemi belirledi. Radiohead'in dibini görmek tam olarak bu.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler