Geri Dön
Soner Sarıkabadayı'nın en iyi şarkısı 'Ölümüne' olabilir mi?

Soner Sarıkabadayı'nın en iyi şarkısı 'Ölümüne' olabilir mi?

Rap müziğin ana akımda daha belirgin olmaya başlamasından sonra bazı popçular da rap müziğe yakın işler yayınlamaya başladı. Bu isimlerden biri de Soner Sarıkabadayı. Peki rap esintili 'Ölümüne', Sarıkabadayı'nın en iyi şarkısı olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pop müzik renklendi

Rap müziğin yükselişiyle beraber Mustafa Ceceli'sinden Ece Seçkin'ine pek çok popçu, trap esintili rap şarkılarını deneme konusunda daha cesurca davranmaya başladı. Kimi trap'ten yürüdü kimi de arabesk tınıları rap altyapısıyla birleştirdi. Sonuç? Pop müziğimiz daha renklendi, daha çeşitlendi. Rap müzikten de bir 'Aya' çıktı mesela. Murda ve Ezhel'in 'Aya'sı pop dinleyicilerinin de favorisi olmayı başardı.

İlk dinlemede dinleyiciyi sarıyor

Soner Sarıkabadayı'nın 'Ölümüne' şarkısı şu anda radyolarda, müzik kanallarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Youtube'da 5 ay içinde 10 milyon küsür kez dinlenen şarkının klibinde Ben Fero imajlı bir Soner Sarıkabadayı izliyoruz. Sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı imzalı şarkının bir hayli eğlenceli aranjesi ise Osman Çetin ve Aerro'nun ortak çalışması. İlk dinlemede dinleyiciyi çeken, ne ara bittiğini anlamadığınız, akıp giden bir şarkı. Soner Sarıkabadayı fobisini aşma gayreti taşıyan herkes için 3 dakikalık önemli bir şans. İlk dinlemede "Bu ne?" dedirten şarkı birkaç dinleme sonrasında bağımlılık yapıyor.

Kayıtsız kalmak zor

Giriş melodisinden ilerleyişine ve akılda kalıcı nakaratına kadar bir hayli dikkat çeken bir şarkı 'Ölümüne'. Soner Sarıkabadayı'nın tekerleme gibi sözleri yine bu şarkıda da var. Ben Fero bir 'Demet Akalın' patlatmasaydı Soner Sarıkabadayı rap esintili bir şarkı yapar mıydı, şüpheliyim. Ortaya çıkan tabloya bakmak gerekiyor. Rap ilerleyişli bir pop şarkısının aslında ne kadar da 'pop' olabileceğini, bunun mümkün olabileceğini ispatlamış şarkıcı. Daha da önemlisi tekerleme gibi sözlerinin rap esintili bir altyapıya ne kadar yakıştığını kanıtlamış. 'Ölümüne', Soner Sarıkabadayı'nın bugüne kadar yayınladığı en nokta atışı şarkı. Onu sevmeyenlerin dahi kayıtsız kalamayacağı bir şarkı.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler