Geri Dön
Tanae 'Listen'la cool'luğuna devam ediyor

Tanae 'Listen'la cool'luğuna devam ediyor

Belçikalı şarkıcı Tanae, müzik yolculuğuna 'Listen'la devam ediyor. 'Still Beautiful'la Türkiye'de de adını duyurmayı başaran şarkıcı yeni şarkısı 'Listen'la daha ilk dinlemede dinleyiciyi yakalamayı başarıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pop ölmedi, ölmez...

Rap rüzgârıyla geçen son 1-2 yılda pop sahnesinde sanki hiçbir isim çıkmamış gibi bir algı var. Ancak yanılıyorsunuz. Pop sahnesinde, özellikle de Avrupa'daki pop sahnesinde oldukça hoş şarkılar, müzisyenler çıkıyor. Avusturya'dan Mathea var mesela. '2x' şarkısıyla sadece ülkesi Avusturya'da değil Almanya'da da çok sevildi. Yeni şarkısı 'Haus' da en az '2x' kadar havalı ve modern bir şarkı. Hollandalı Dotan ağabeyimiz, İsrailli Dennis Lloyd kardeşimiz de inanılmaz gıcır gıcır şarkılara imza atıyorlar. Dotan'ın 'Numb'ı, Dennis Lloyd'un 'Aura'sı "Pop ölmedi, ölmez!" dedirten cinsten.

Vokal ağırlıklı cool pop şarkıları

Avrupa müzik listelerinde keşif yapmak istiyorsanız özellikle Belçika'ya uğramanızı öneririm. Ülkenin resmi single listesi Ultratop'u incelediğinizde karşınıza şahane isimler çıkıyor. Bu isimlerden biri de Tanae elbette. 'Still Beautiful' şarkısıyla Türkiye'de de tanınan bir isme dönüştü Tanae. Şimdi 'Listen' şarkısını yayınladı. Cool'luğuna yine devam ediyor. Şarkı daha ilk dinlemede dinleyiciyi yakalamayı başarıyor. Vokal ağırlıklı cool pop şarkılarından birine imza atmış Tanae.

En iyi şarkısını hâlâ yazmadı

Günümüzde rap/trap şarkılar o kadar ciddi dinlenme rakamlarına ulaşıyor ki "Pop öldü" gibi bir algı var. Tanae gibi isimler ise pop'un, indie ve alternatif pop'un ölmediğini kanıtlayan isimler. Tanae'nin 'Listen' şarkısı Belçika'nın Valonya bölgesindeki resmi single listesinde ilk 50'yi zorluyor şu anda. Tanae, yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Hooverphonic ve Portishead'in ilk zamanlarını hatırlatıyor yeni şarkısı 'Listen'. Uzun zamandır böyle 'saf' bir şarkıya denk gelmemiştik, şahane oldu. 'Still Beautiful'ın da ötesine geçmeyi başarmış Tanae. Corona süreci bittiğinde Türkiye'ye de gelmek istiyormuş. Merakla bekliyoruz. En iyi şarkısını bir türlü yazamamış olması ve her yeni single'ında daha da iddialı, akılda kalıcı işlere imza atması dinleyicilere umut veriyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler