Geri Dön
Türler arası geçiş: Lalalar

Türler arası geçiş: Lalalar

Lalalar, bir süredir adına rastladığım ama bir türlü denk gelemediğim bir grup olarak merak dürtümü kaşıyıp duruyordu. Neyse ki geçtiğimiz cumartesi gecesi Lalalar’ı, İzmir’de Red Bull Music’in düzenlediği Gazinoda Disko etkinliğinde capcanlı dinleyebildim.

İhsan Dindar
İhsan Dindar

Barlas Tan Özemek, Kaan Düzarat, Ali Güçlü Şimşek isimleri yan yana geldiğinde alternatif müziği takip edenlerde bir heyecan, bir merak uyanır. Bir nevi Ronaldo, Zidane ve Figolu Real Madrid gibi düşünün. Lalalar isminin dikkat çekici bir şekilde duyulması BBC Radio’da Gaye Su Akyol’un gerçekleştirdiği kayıtta grubun çalışmasına yer vermesiyle başladı.

Haberin Devamı

15 Şubat’ta yayımladıkları teklileri 'İsyankar' ile müzikseverlerin radarına daha fazla girmeye başlayan bu önemli isimlerden müteşekkil grup, tarz olarak elektronik, saykodelik, funk ve rock türlerinin ırmaklarında geziyor. Baba Zula ya da Hey! Douglas gibi Anadolu’nun kadim ezgilerini de kullanan grup, başta da belirttiğim gibi alternatif akımın çok önemli isimlerini bir araya getiriyor.

Sezen Aksu, Bülent Ortaçgil, Korhan Futacı gibi müzisyenlerle aynı sahne ve stüdyoyu paylaşan Barlas Tan Özemek, sevilen şarkılara kattığı yorumun tarzıyla çizgisini belli eden Kaan Düzarat ve önce Çilekeş grubundan, sonrasında da Gaye Su Akyol ile birlikte yaptığı çalışmalarla tanıdığımız Ali Güçlü Şimşek’ten kurulu grubu, 2 Mart Cumartesi gecesi İzmir’de canlı canlı dinledik.

Haberin Devamı

Lalalar grubu olarak adını son dönemde duyurmaya başlayan ekibin İzmir’deki ilk konseri tarihi öneme sahip bir mekanda gerçekleşti. İzmir Enternasyonal Fuarı alanında yer alan Golf Gazinosu’nda Red Bull Music’in düzenlediği Gazinoda Disko etkinliği kapsamında sahne alan Lalalar, Baba Zula, Hey! Douglas ve Gaye Su Akyol gibi isimlerle kendimi bulduran, sevdiğim türde bir müzikle mekanı dolduran yüzlerce kişiyi en ufak bir şüpheye yer kalmayacak şekilde etkilemeyi başardı.

Grup şu an için biz müzikseverlerle sadece İsyankar şarkısını paylaştı. Ancak konser performansları gösteriyor ki, yakında Lalalar ismini çok daha sık duyacağız. İnsan ister istemez soruyor: Daha önceleri nerelerdeydiniz?

Lalalar’ı henüz dinlemeyenler için özet mahiyetinde şunu söylemek mümkün. Pink Floyd, Baba Zula, Gaye Su Akyol, Hey! Douglas gibi isim ve gruplara özel bir muhabbetiniz varsa Lalalar dinlemek için daha fazla vakit kaybetmeyin. “İlk dinleyenlerdenim” demenin havasını yaşayın.

ihsan.dindar@milliyet.com.tr
https://instagram.com/ihsandinovski

Benzer İçerikler