Geri Dön
Zehra 'Ederin Olsun'la 'Cennetten Çiçek'i yakaladı mı?

Zehra 'Ederin Olsun'la 'Cennetten Çiçek'i yakaladı mı?

'Cennetten Çiçek' şarkısıyla 2020 yazına damga vuran, karantina günlerinin sürpriz hit şarkısını patlatan Zehra, yine bir cover şarkıyla karşımıza çıktı. Aylar önce Youtube'da yayınlanan 'Ederin Olsun'u da cover'layan Zehra, 'Cennetten Çiçek'in başarısını yakalayabilir mi peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Cennetten Çiçek' bu yıla damga vurdu

2020 enteresan bir yıl oldu müzik sektörü için. Büyük prodüksiyonlar kadar 'Nimet', 'Galaksi', 'Kafamda Kentsel Dönüşümler' ya da 'Cennetten Çiçek' gibi sürpriz hit'lere de sahne oldu. Daha önce adını pek duymadığımız bu isimler arasındaki Zehra Gülüç yani Zehra da 'Cennetten Çiçek' cover'ıyla sadece dijitalde değil radyolarda da büyük bir favori oldu. Şarkısı tüm radyolarda çalındı, dijital müzik platformlarında haftalarca en çok dinlenenler arasına girdi şarkı.

Trap esintili bir 'arenbesk'le yola devam ediyor

Ancak Zehra'nın bu başarısını devam ettirip ettiremeyeceği merak konusuydu. Bir cover şarkıyla çıkış yakalayan Zehra'nın ikinci single'ı merakla bekleniyordu. Derken 'Ederin Olsun' geldi. Bu şarkı da bir cover. Daha önce şarkının sahibi Ayaz Erdoğan ve Bahtiyar Ateş gibi isimler tarafından söylenen 'Ederin Olsun'un sözü ve müziği Ayaz Erdoğan'a, düzenlemesi Hatem ve Elber Tutkus'a ait. Şarkının Zehra versiyonu trap esintili bir 'arenbesk' şarkı olmuş diyebiliriz. Arabesk, rap ve trap müziğin Ahmet Can Tekin yönetmenliğinde çekilen modern ve trend bir kliple popülerleşmiş hali diyebiliriz 'Ederin Olsun' için.

'Cennetten Çiçek'in gölgesinde

Peki 'Ederin Olsun'dan bir 'Cennetten Çiçek' çıkar mı? Açıkçası Zehra'nın yine bir cover'la trendi yakalama peşinde olması beklenen bir sonuçtu. İkinci işinde de risk almayarak 'tutmaya' oynamış. Bu noktada prodüktör Erol Köse'nin matematiği devreye girmiş. Risk alınmadan 'tutmaya' oynanılmış. Matematiksel olarak doğru bir adım. Ancak şarkı yeterince genele hitap etmiyor ne yazık ki. Trap'e, rap'e mesafeli dinleyicilerin 'Cennetten Çiçek' gibi gönlünü kazanacak kadar 'ana akım' bir şarkı değil. Şarkının özellikle dijitalde 'arenbesk' sevenlerin gönlünü kazanacağını düşünüyorum. Ancak radyolar 'Ederin Olsun'a 'Cennetten Çiçek' kadar sıcak bakar mı, bunu biraz düşük bir ihtimal olarak buluyorum. Şarkı Zehra'ya popülerlik kazandırabilir ancak bu başarı ne kadar uzun vadeli olur, orası büyük bir soru işareti. Zehra'nın nağmeli vokalini daha 'ana akım pop' altyapılarla dinlemek çok daha doğru bir seçim olurdu diye düşünüyorum.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler