Geri Dön
Zeynep Bastık 'Boş Yapma'yla 2020'nin son hit'ini patlattı

Zeynep Bastık 'Boş Yapma'yla 2020'nin son hit'ini patlattı

Zeynep Bastık, 2020'nin tartışmasız en büyük yıldızlarından biri oldu. Önce cover şarkılarla adını duyuran Bastık, Sezen Aksu imzalı 'Uslanmıyor Bu' şarkısıyla başladığı müthiş seriyi 'Boş Yapma'yla devam ettiriyor. 'Boş Yapma' için 2020'nin son hit'i diyebilir miyiz? Kesinlikle evet!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Herkesin favorisi olmayı başardı

Türkçe pop'ta eğlenceli sözlere, eğlenceli bestelere, eğlenceli aranjelere ihtiyacımız var. Birbirinin aynısı 'atarlı giderli' tempolu şarkılardan aşırı sıkıldık. Olmuyor. Tutmuyor. Dinleyici doydu. Artık daha farklı sound'lar duymak istiyor. Aynı söz yazarlarının birbirinin aynısı şarkılarından sıkılmış durumda herkes. Gençlik rap müziği bu heyecan yüzünden seviyor. Ama rap dinlerken pop dinlemeyi de ihmal etmiyor. Mesela bir Zeynep Bastık var ki, gençlerin de klasik Türkçe pop dinleyicisinin de favorisi olmuş durumda.

Çizgiyi devam ettiriyor

Zeynep Bastık, genç bir pop yapıyor. Evet, cover şarkılardan sonra yoluna bir Sezen Aksu şarkısı 'Uslanmıyor Bu' ile devam etse de, hafif bir 'klasik pop' çizgisinde yola koyulduysa da artık dümeni tamamen 'yeni'ye kırmış durumda. 'Her Mevsim Yazım'la hafif caz pop yaptı, 'Bir Daha' ile funk pop'a göz kırptı. Anıl Piyancı ile kaydettikleri 'Bırakman Doğru Mu?' ise rap ve pop'un birbirine ne kadar yakıştığını kanıtlamıştı. Ve şimdi bu müthiş çizgiyi yeni şarkısı 'Boş Yapma'yla devam ettiriyor.

Şarkıda 'boş' yapmıyor ama

Sözü, müziği ve düzenlemesi Serhat Şensesli'ye ait olan 'Boş Yapma' genç, eğlenceli ve daha da önemlisi akıcı bir şarkı. Sadece 2 dakika 27 saniye sürüyor, dinleyen bir kez daha dinlemek istiyor. Hiçbir yerinde 'boş' yapmıyor Bastık. Şarkının her saniyesi dolu, akıcı, keyifli. Başlıyor, tam yapması gereken golleri atıyor ve bitmesi gerektiği yerde yani tam 2:27'de bitiyor. 'Boş Yapma' lafıyla gençliği yakalıyor, aksak ritmiyle dinleyeni heyecanlandırıyor. Evet, Zeynep Bastık'ın en iyi şarkısı olmasa da en bağımlılık yaratan şarkısı olabilir rahatlıkla. 2020'de çalışkanlığıyla müthiş bir ivme yakalayan Zeynep Bastık, 2020'nin son hit'ini de patlatmış oluyor bu şarkıyla...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler