Geri Dön
Zeynep Bastık 'Marlon Brando' ile 'sadece pop' yapmaya devam ediyor

Zeynep Bastık 'Marlon Brando' ile 'sadece pop' yapmaya devam ediyor

Zeynep Bastık ilk albümü 'Zeynodisco'yu yayınlamak için artık gün sayıyor. 'Bana Sorma'dan sonra bu kez de 'Marlon Brando' buluştu bizimle. Bir Zeynep Bastık & Emir Can İğrek ortak çalışması olan 'Marlon Brando' hem günceli yakalıyor hem de Türkçe pop'ta eksikliğini yıllarca hissettiğimiz "Sadece pop!" imzasını daha da görünür kılıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Zeynodisco'nun ikinci single'ı

Zeynep Bastık peş peşe yayınladığı single'lardan sonra artık konsept bir 'ilk albüm'le karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Bana Sorma' bu konsept 'dans' albümünün ilk halkasıydı. Büyük bir hit olmaktan uzak olsa da sempati oylarını toplamayı başardı 'Bana Sorma'. Özellikle klibiyle birlikte dinlendiğinde şarkı çok daha fazla sevildi. Arayı açmadan hemen ikinci bir single patlattı Zeynep Bastık. 'Marlon Brando' önümüzdeki günlerde yayınlanacak 'Zeynodisco' albümünün ikinci single'ı olarak karşımızda.

Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek sonunda 'gençlik'lerini konuşturmuş

'Marlon Brando' -sosyal medyadaki '20'li yaşlar challenge' akımıyla gündeme gelmesi haricinde- özlediğimiz bir 'marka'ydı. Sıla'nın 'Alain Delon'u ya da Hande Yener'in 'Romeo'suna ya da 'Pinokyo'suna bir halka daha eklendi, güzel de oldu. 'Marlon Brando' genç bir şarkı. Söz ve müzik Zeynep Bastık ile Emir Can İğrek'in ortak çalışması. Birlikte 'Dargın' gibi bir hayli standart bir Türkçe pop slow'una imza atarak radyoların yüzünü güldürse de son tahlilde 'yenilik' arayan Z kuşağı dinleyicisini biraz hayal kırıklığına uğratan ikili sonunda 'gençlik'lerini konuşturmuş ve ortaya Türkçe pop'ta eksikliğini yıllarca hissettiğimiz "Sadece pop!" imzasını daha da görünür kılan bir iş ortaya koymuşlar.

Trap'te sıkışan rap'e en güzel cevap: Sadece pop!

Nasıl İsveç pop sahnesinde sadece pop altyapılar kullanılıyorsa, artık biz de yaylılar, darbukalar yerine biraz daha 'dans' ve 'pop' altyapıları kullanmaya başlamamız gerekiyor. Bu noktada 'Marlon Brando'ya cool'luk katan son dönemin ses getiren şarkılarının aranjörü Serhat Şensesli'yi yürekten tebrik ediyorum. Şarkıda bulduğum tek kusur klipteki efektsiz, sonradan dahil edilmiş, Zeynep Bastık'ın şarkıyı söylerken çekilen o 'sıkıştırılmış' görüntüler. Gözüme estetik açıdan Photoshop'la yanlış biçimlendirilmiş bir görüntü etkisi yaratan bu görüntüler neden dahil edildi videoya pek anlamış değilim. Yine de şarkı o kadar güçlü ki videosundaki bu enteresan hatayı rahatlıkla affedebiliriz bence. 'Marlon Brando', Bastık ve İğrek'in 'Dargın'da kilitli sandıklar altında hapsolan enerjilerini sonunda ortaya döktükleri genç, havalı ve trend bir şarkı. Zeynep Bastık'ın "Sadece pop!" yaptığını görmek, rap müziğin 'trap'te sıkışıp kaldığı bu dönemde Serhat Şensesli gibi başarılı aranjörlerin daha cesur ve daha pop sound'lar bize kazandırmasının yolunu açabilir, daha da önemlisi açmalıdır da!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler