Geri Dön
Halit Akçatepe: Türkiye'nin 'Güdük Necmi'si

Halit Akçatepe: Türkiye'nin 'Güdük Necmi'si

Yeşilçam'da çokça başarılı filmde rol almış hepimizin 'Güdük Necmi' olarak bildiği Halit Akçatepe' unutulmaz bir isim. Bizler Halit Akçatepe'nin ölüm yıl dönümünde onun hayatına ve sinemadan bize geride bıraktıklarına Molatik oluyoruz...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Henüz daha çocuk yaşlarda...


'Hababam Sınıfı'nın Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemeasına adını yazdıran Halit Akçatepe, 1938 yılında Ordu'da dünyaya gelmiştir. Henüz daha beş yaşındayken ilk filminde oynamış Halit Akçatepe. İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdiğinde ise yedi yaşındaymış. Ama tiyatroyla tam olarak tanışıklığı lise yıllarında olmuş ve Yeşilay'ın Yeşil Sahnesi'nde amatör olarak sahneye çıkmış Halit Akçatepe.

'Ah Nerede Vah Nerede'yle...


Diğer bir yandan amatör olarak tiyatroyla ilgilenirken aynı zamanda Edebiyat Fakültesi sonra da Hukuk Fakültesi'ne devam etmiş ancak tiyatro aşkına yenik düşmüş ve okulu bırakmış. Profesyonel olarak ilk defa 1960 yılında Oda Tiyatrosu 4'te 'Sel' piyesiyle sahneye çıkmış ve bu piyesten sonra da 16 ayrı tiyatroda 43 piyeste rol almış. Sinemayla tanışıklığı ise ilk olarak figüran rollerle başlamış. Reklam filmleri, figüranlık derken 'Ah Nerede Vah Nerede' filmiyle de şöhreti basamaklarını tırmanmış Halit Akçatepe.


31 Mart 2017'de...


Fakat asıl şöhretini 'Hababam Sınıfı' Güdük Necmi rolüyle kazandı ve gönüllerde yer etti. Daha birçok sayısız yapımda oynadı Halit Akçatepe. Hepimizin izlediğinde yüzüne hafif bir tebessüm konduran, kimimizin çocukluğunda ya da gençliğinde güzel hatıralarla yer etmiş Halit Akçatepe 31 Mart 2017'de 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler