Geri Dön
Matt Damon: Boston tiyatrolarından Hollywood'a

Matt Damon: Boston tiyatrolarından Hollywood'a

Matt Damon dünyaca çok sevilen bir aktör. Oynadığı yapımlarla bütün dünyaya kendini gösteren ve birçok ödüllü yapımda payı olan Matt Damon'un hayatına gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Harvard Üniversitesi'ni yarıda bıraktı

Gerçek adı Matthew Paige Damon olan oyuncu ve senaryo yazarı Matt Damon, 1970 Boston Massachusetts’ de Kent Damon ve Nancy Carlsson-Paige’nin ikinci oğulları olarak dünya geldi. Harvard Üniversitesi’nde başladığı İngilizce eğitimini yarıda bıraktı ve oyunculuğa yoğunlaştı. American Reportory Tiyatrosu ve Boston tiyatrolarında rol almayı başaran Matt Damon, böylelikle ilk oyunculuk deneyimlerini kazandı.

Çocukluk arkadaşı Ben Affleck ile Good Will Hunting'i yazdı

İlk rol aldığı sinema filmi Mystic Pizza’da Julia Roberts ile birlikte bir sahnede oynadı. Ardından Courage Under Fire filmindeki aldığı rolle ilgi çeken oyuncu, yönetmenliğini Kevin Smith’in yaptığı Chasing Amy ve Francis Ford Coppola’nın yönettiği The Rainmaker gibi filmlerde oynadı. Matt Damon çocukluk arkadaşı Ben Affleck ile senaryosunu birlikte yazdıkları Good Will Hunting filmi ile birçok ödül kazandı. Bu filmle birlikte tanınırlığı iyiden iyiye arttı.

Birçok ödül kazandı...

Goog Will Hunting ile kariyerinde inanılmaz bir başarıya imza atan Matt Damon, Golden Globe ve Oscar En İyi Senaryo ödülü başta olmak üzere birçok ödül kazandı ve Ben Affleck de Matt Damon da Miramax ile sözleşme imzaladı. Sonrasında Steven Speilberg filmi Saving Private Ryan’daki performansıyla en yetenekli aktörler arasında gösterilmeye başladı.Özel hayatından ise 2005 yılında Luciana Bozan Barroso ile evlenen Matt Damon’ın 2006 yılında dünyaya gelen Isabella adında bir kızı var.

Benzer İçerikler