Geri Dön
25. kare ne demek?

25. kare ne demek?

25. kare birçok insanın kulak aşinası olduğu bir kavram. Fakat yine de tam olarak ne anlama geldiği pek bilinmiyor. Böyle olunca da insanlar konuyla iligli araştırma yapıyor. Peki tam olarak 25. Kare ne demek? İşte merak edilenler...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

25. kare ne demek?

25.Kare tekniği, bir insanı en iyi şekilde yönlendirmenin en etkili yollarından birisi kişinin bilinçaltına mesajlar yollayarak yaptırmaktır. Bilinçaltı mesajları ya da toplum içerisinde bilinen ismiyle subliminal mesaj, anlatılmak ve yönlendirilmek istenilen olayı başka bir objenin içerisine bir işaret ya da yazılı olarak gizlenmesidir. Yapımcılar yaptıkları reklam ve sinema filmlerinde 25.kare tekniğini kullanarak izleyicilerin bilinçaltına mesaj gönderiyor. Ne kadar etkili olduğu yıllardır tartışılsa da şüphesiz ki etkisi çok fazla.

Filmler, reklamlar gibi videolu içerikler hızla akan karelerin art arda gelmesiyle oluşmaktadır. Sinema 24, televizyonda da 25 kare art arda gelerek 1 saniyeyi oluşturmaktadır. Zaman içerisinde televizyoncular biz bu karelerin arasına bir kare daha atsak kim fark edebilir ki deyip ilk bu tekniği 1957 yılında, James Vicary ‘Picnic’ adlı filminde bunu denemeye karar veriyor. Filmde her 5 saniyede bir, saniyenin 1/3000’ne denk gelecek şekilde patlamış mısır ye veya kola iç gibi frameler yerleştiriyor ve sinema salonunda film arasında patlamış mısır ve kola satışları büyük bir artış yakalıyor. Bu tekniğe de 25.kare ile bilinç altına mesaj yollama deniliyor.

Benzer İçerikler