Geri Dön
'Cep Herkülü' filminde başrol Hayat Van Eck'in mi olmalıydı?

'Cep Herkülü' filminde başrol Hayat Van Eck'in mi olmalıydı?

2017'de hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu'nun hayatı film oluyor. Bilenler bilmeyenlere WhatsApp'tan muhakkak iletsin. Ve hazırsanız aklınızdaki ilk sorunun cevabını veriyorum: Filmde başrol, yani Süleymanoğlu'nu canlandıracak kişi Hayat Van Eck...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Hayat Van Eck, genç bir isim. 2000 doğumlu. Yani daha 19 yaşında. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da doğan ve 6 yaşına kadar burada yaşayan Hayat Van Eck, daha sonra ailesiyle birlikte İzmir'e yerleşmiş. Soyadından da anlayabileceğiniz gibi babası Hollandalı, annesi Türk. Hayat Van Eck, 2 yıl önce, yani 17 yaşındayken Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'Umut Veren Genç Oyuncu' ödülünü de kazanmış.

Haberin Devamı

Cep Herkülü filminde başrol Hayat Van Eckin mi olmalıydı

Hem genç hem de ödüllü

"Bu kadar genç bir isim, bu kadar unutulmaz bir sporcunun hayatını anlatacak filmde başrol mü oynamalıydı?" diye düşünebilirsiniz. Ben hemen tarafımı seçeyim: Evet! Çünkü Hayat Van Eck'in Google'da birkaç tıkla yapılan arama sonuçlarında gelen fotoğraflarına bakınca Naim Süleymanoğlu'na gerçekten fiziksel olarak benzediğini fark ediyorsunuz. Üstelik de gencecik yaşında, Altın Koza gibi önemli bir festivalden ödül kazanmış.

Belki de hiç izlemiyorsunuz

Hayatını kaybeden isimlere saygı duruşu niteliğindeki biyografik filmlerin gönülleri fethetmesi için 'fiziksel benzerlik' çok önemli. Önce bununla çekmesi lazım izleyiciyi. Başroldeki isim yeterince ikna edici gelmezse filmin içine giremiyor ya da filmi hiç izlemiyorsunuz.

Haberin Devamı

Negatif yaklaşmak haksızlık

'Cep Herkülü' filminde başrol Hayat Van Eck'in mi olmalıydı? Bence uygun bir isim. Genç oyuncunun 'Naim Süleymanoğlu' olarak nasıl bir performans sergileyeceğini göreceğiz. Hayat Van Eck'in 20 yaşında böylesine iddialı bir projede başrol olması önemli bir sınav olacak. Daha şimdiden böyle şeylerle gereksiz bir negatiflik yaymak, genç oyuncuya haksızlık olur açıkçası.

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler