Geri Dön
Elena Ferrante'nin Napoli Romanları dizi oluyor

Elena Ferrante'nin Napoli Romanları dizi oluyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de uzun süre 'çok satanlar' listesinde kalan, gizemli yazar Elena Ferrante'nin 4 ciltlik Napoli Romanları serisi, HBO tarafından televizyona uyarlanıyor. İlk kitap 'Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım'ın çekimlerine başlandı. HBO'nun yayın planına göre her sezon 8 bölüm sürecek ve dizi dördüncü sezonda final yapacak.

Rüya Salik
Rüya Salik

HBO kanalı, İtalya'da prodüksiyonu süren ve orijinal adı 'My Brilliant Friend' (Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım) olan diziden iki yeni fotoğraf yayınladı. Fotoğraflarda, dizinin başrolündeki iki karakter Elena ve Lila'yı görüyoruz. Elisa Del Genio ve Ludovica Nasti, karakterlerin çocukluk yıllarını canlandıracaklar. Orta yaşlarda ise Margherita Mazzucco ve Gaia Girace'i izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Yönetmen Saverio Costanzo, sadece oyuncu seçimleri için 8 ay harcadıklarını söylerken, HBO kanalı yetkilileri, İtalya'nın Campania bölgesinden aşağı yukarı 9 bin çocuk ve 500 yetişkinin seçmelere katıldığını, bu süreçte profesyonel ve amatör oyuncuların incelendiğini, mahalle okullarındaki çocukların bile denendiğini söylüyor. Tüm bu bilgilerden, dizide 150 aktör ve 5 bin ekstra oyuncuyla çalışıldığını öğreniyoruz. Dizi ekibi ayrıca, kitabın kalbini oluşturan mahalleyi de yeniden yarattı. 215 metrekarelik set, 100 günde inşa edildi.

Benim Olağanüstü Akıllı Arkadaşım, Elena Ferrante'nin çok satan 4 serilik Napoli Romanları'nın ilki. 2012 yılından sonra tüm dünyada, deyim yerindeyse 'okuma infiali' yaratmış, akabinde 2013, 2014 ve 2015'te devam romanları yayımlanmıştı. HBO geçtiğimiz mayıs ayında tüm kitapların diziye uyarlanacağını açıklamıştı. Şimdilik ilk sezona odaklanılmış durumda.

Haberin Devamı

Gerçek kimliğini saklayan gizemli yazar Elena Ferrante’nin toplamda 1700 sayfalık Napoli Romanları, aynı mahallede büyüyen iki kız çocuğu arasındaki arkadaşlığın 60 yıllık hikâyesini anlatıyor. Odacının kızı Elena Greco (Lenù) ile kunduracının kızı Raffaella Cerullo (herkes için Lina, sadece Elena’nın dilinde Lila) arasındaki olağanüstü ilişkiyi okuyoruz.

Hala kitabı okumayanlar varsa, dizi başlamadan edinmelerini tavsiye ederim. Elinizden bırakamayacağınız garanti!

Benzer İçerikler