Geri Dön
'Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi' film galasından notlar

'Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi' film galasından notlar

'YouTuber' diye yeni bir etiketimiz var artık. Öyle tanınmayan insanlar da değiller hani! Zamanla hayatımızda ciddi bir yer edindiler. YouTuber'lığın bir meslek olabileceği fikrine göz deviren, YouTube videoları çekerek para kazanmayı saçma bulan bir kesim var ama bence yanılıyorlar. YouTuber'lar oturdukları yerden para kazanıyor gibi görünüyorlar ama durum pek öyle değil. Bayağı bir mesai istiyor video çekme, konu bulma, editleme olayı... İşler ilerleyince sadece bunlarla da bitmiyor.

Lila Ceylan
Lila Ceylan

Yeni neslin en büyük hayallerinden biri, YouTuber olmak. Ben bu merakın tanınma isteğinin yanında, 1000 aboneyi geçince kazanılmaya başlanan deli paralardan da kaynaklandığını düşünüyorum. Baktığınızda yapılacak tonla güzel aktivite varken, küçücük çocukların sürekli video izlemesi ve YouTuber’lara özenmesi iyi bir şey değil. Ama ne yapsınlar, bunun içine doğuyorlar, iPad, bilgisayar ellerinden düşmüyor. Haliyle YouTube’a Instagram’a, fenomen olmak fikrine yöneliyorlar.

Haberin Devamı

"YouTuber olmak nedir, nasıl YouTuber olunur? Bu işten nasıl para kazanılıyor? Bu bir iş mi?" falan derken, Enes Batur film yaptı! Enes Batur’un kim olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz artık. Kendisi bir YouTuber, bugüne bugün 5 milyon 830 bin abonesi var! Pantene Kelebek Ödülleri’nde de En İyi YouTuber ödülünü aldı ayrıca. Sonra ödülü birtakım sebeplerden geri alındı ama sonuçta ilk etapta aldı o ödülü. Abone rekoru, yepyeni videolar, En İyi Youtuber ödülü derken bir de film yapmaya karar verdi. Kendi yaşam hikayesini konu alan filmi 'Enes Batur Hayal mi Gerçek mi’nin galası, dün Kanyon'da gerçekleşti.


Şahane bir film değil ama...


Enes Batur, galaya sevgilisi Başak Karahan ile katıldı. Başak filmde de Enes'in sevgilisini oynuyor :)?

Haberin Devamı

Gala çok ama çok kalabalıktı. İçeri girdiğim anda adım başı YouTuber ve tabii ki bolca çocuk gördüm! Çocuklarının peşinden koşturan anneler, özene bezene giyinmiş küçük çocuklar ve Kafalar, KocaKarı Ansiklopedisi, MuratAbi gibi birçok YouTuber… O an anladım ki bu işten kurtuluş yok! Kim ne derse desin 'YouTuber' denilen yeni bir meslek alanı var artık. Şimdiden hepimizin aşina olduğu bu yüzler, yeni nesil için bambaşka bir yol açtılar. Yani diyeceğim o ki, hazır olun! Etrafımızda sürekli kamerayla dolaşan insanlar göreceğiz.

Filme gelirsek... Tabii ki süper prodüksiyonlu, şahane bir yapım değil. Översem diğer filmlere haksızlık etmiş olurum. Ama bir durup düşünelim; YouTube’ta 5 milyon abonesi olan bir çocuktan bahsediyoruz. 5 milyon nedir farkında mıyız acaba? Aboneler bir yana, cesaretle elini taşın altına koyup film çeken bir ekipten var ortada. Bunu da küçümseyelim. Bir kere olsun çekememezlik etmesek daha iyi sanki.

Geldiğiniz yeri unutmayın!

Enes Batur’u ve tüm ekibini çabalarından, emeklerden ötürü tebrik ediyorum. Didinip bir yerlere gelmek, bir de üstüne film çekmek gerçekten sabır ve azim isteyen bir şey. Genel olarak çekimler, vermek istediği mesajlar güzeldi ama bana sorarsanız, ilk anından itibaren bir sonraki sahnenin ne olacağını biliyordunuz. Yani çok bilindik, klişe bir senaryosu vardı. İzleyince hak vereceğinizden eminim. YouTube ekibi olarak ellerinde böyle bir tanıtım ve film şansı varken ben daha değişik, şaşırtan bir olay örgüsü görmeyi tercih ederdim.

Haberin Devamı

Çok mütevazı bir filmdi diyebilir miyim; bilmiyorum. Çünkü özellikle ilk 45 dakikadan sonra ego tatmin etmek için çekilmiş gibi gözüken sahneler vardı. Evet, kendi başından geçenler konu alınmış ama sırf film yapıyorlar diye birtakım sahneleri süsleyip abartmaya gerek yoktu. İlk başta sıcak gelen film, sonlara doğru ekip tatmin olsun diye çekilmiş sahnelerle doldu, bu da mütevazılığını kaybettirdi bana göre.

Enes Batur’un serüveni boyunca yanında olan arkadaşlarına ve sevgilisine filmde yer vermesi takdire şayandı. Tanınmış isimleri tercih edebilecekken, gerçek hayattaki arkadaşlarının oynaması, en büyük mesajı veriyordu zaten. Hangi konuma gelirseniz gelin, geldiğiniz yeri unutmayın!

Çocuklara ve gençlere tavsiye ederim

Film, artılarıyla eksileriyle bir azim hikayesi. Ceyda Düvenci, Bekir Aksoy, Ceyhun Yılmaz ve Kerem Fırtına gibi isimlerin yanında hiçbiri oyuncu olmayan gençlik, gayet iyi, göze batmayan bir performans sergiliyor.

Haberin Devamı

Filmi, YouTube gençleri ve çocuklar dışında kimseye tavsiye etmem.

Ama özellikle çocuklara, hayallerinin peşinden koşmaları ve asla pes etmemeleri gerektiğini aşılamak için, ve tüm gençlere de, her zaman yanındaki insanların değerini bilmeleri gerektiğini vurgulamak için izlemelerini tavsiye edebilirim.

Benzer İçerikler