Geri Dön
Frida Kahlo'nun ses kaydı var mı yok mu?

Frida Kahlo'nun ses kaydı var mı yok mu?

20'nci yüzyılın en sembolik isimlerinden biri olan Meksikalı ressam Frida Kahlo hakkında son dönemde enteresan bir tartışma dönüyor. Kahlo'ya ait bir ses kaydının bulunduğu iddia ediliyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

47 yaşında hayatını kaybeden Meksikalı ressam Frida Kahlo, sayısız kez popüler kültüre konu oldu. Hayatı, eserleri, yaşadıkları, üretkenliği, imajı... Ona dair her şey sanat dünyasında heyecan yaratıyor... Şimdilerde konuşulan yeni iddiaya göre Frida Kahlo'ya ait bir ses kaydı bulundu. Bir anda heyecan yaratan bu iddia, özellikle Kahlo'nun hayatını benimseyenler, onu sevenler tarafından merakla karşılandı.

Haberin Devamı

En azından elimizde ipucu var

Fakat acı haber tez duyuldu; Kahlo'nun yakınları konuya dair bir açıklama yaparak, kayıttaki sesin Frida'ya ait olmadığını söylediler. Kahlo'nun öğrencilerinden Guillermo Monroy Becerril, kayıttaki sesi tanıyamadığını söylerken, bir başka öğrencisi Arturo Estrada ise sesin Frida'ya ait olmadığına emin olduğunu belirtti. Bütün bu açıklamalar hem inandırıcı hem de hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak güzel olan bir gelişme var: Frida'nın sesinin nasıl olduğuna dair önemli bir ipucu...

Canlı, dışa dönük, neşeli

Becerril, Frida'nın gerçek sesinin çok canlı ve neşeli olduğunu söylerken; kayıttaki sesin fazla ciddi ve narin olduğunu belirtiyor. Yani muhtemelen ortalıkta dönen ses kaydı gerçek değil. Ama kayıt iddiaları sayesinde artık Kahlo'nun sesinin nasıl bir şey olduğunu az çok biliyoruz. Canlı, dışa dönük, neşeli... Dinleme hayalimiz suya düşse de, en azından elimiz o kadar da boş kalmadı.

Haberin Devamı

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler