Geri Dön
'Matrix'teki karakterler neden güneş gözlüğü takıyor?

'Matrix'teki karakterler neden güneş gözlüğü takıyor?

Wachowski Kardeşler müjdeyi verdi, Matrix serisi 4. filmle geri dönüyor... Peki madem tekrar Matrix dünyasına ufaktan adım atacağız, o zaman serinin en gizemli yanlarına da teker teker Molatik olma zamanı geldi. Mesela 'Matrix'teki karakterler neden güneş gözlüğü takıyor olabilir?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Neden sürekli güneş gözlüğü takıyorlar?

'Matrix' efsanesi bomba gibi dönmeye hazırlanıyor. Neo, Trinity ve Morpheus üçlüsünden Morpheus'u belki dördüncü filmde görmeyeceğiz ama olsun. Yine de güzel bir devam filmi bizi bekliyor. Peki madem 'Matrix' evrenine geri dönmeye hazırlanıyoruz, o zaman bu serinin en gizemli, en merak edilen yanlarından birine de Molatik olma zamanı geldi... Mesela neden 'Matrix'teki karakterler filmde sürekli güneş gözlüğü takıyorlar?

Simülasyonun farkındalar!

Sosyal medyada tekrar gündeme gelen bu konuya dair enteresan iddialar ortaya atıldı. Doğal olarak konuşuldu bu konu çünkü filmi izleyen herkesin kafasında ortak soru işareti buydu. Peki akla en uygun gelen ihtimal hangisi? Bir sosyal medya kullanıcısının ortaya attığı teori şu: Neo, Trinity ve Morpheus sürekli güneş gözlüğü takıyor çünkü onlar içerisinde bulundukları durumun, simülasyonun farkındalar.

Aşırı mantıklı bir teori

Yani bu ne demek? Karakterlerimiz, bir simülasyonun içinde olduklarını bildikleri için bunu bir simgeye dönüştürmüşler ve güneş gözlüğü takmışlar. Güneş gözlüğü takmayanlar ise bir simülasyon içinde olduklarından bihaber olanlarmış. Yani olay tamamen simülasyonun farkında olanlar ve olmayanlarmış. Aşırı derecede mantıklı bir teori açıkçası. İnsan bu teoriyi okuduktan sonra seriyi bir kez daha izlemek, 21 Mayıs 2021'de vizyona girmesi planlanan 4'üncü filmi de iple çekmek istiyor...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler