Geri Dön
Müslüm Gürses’in biyografik filminin detayları

Müslüm Gürses’in biyografik filminin detayları

Türk müziğinin büyük ve kıymetli ismi Müslüm Gürses’in biyografik filmi sonunda geliyor. Müslüm Gürses’in hayat hikayesi Ayla filminin yapımcıları tarafından beyaz perdeye aktarılacak.

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

'Hangimiz Sevmedik', 'Affet', 'Nilüfer'…Hayatında bir kere bile Müslüm Gürses dinlememiş olanlara şaşırıyorum doğrusu. Bir gün herkes Müslümcü olmayacak belki ama, bir gün herkes hayatının bir köşesinde Müslüm şarkısı mırıldanacak bence…

Haberin Devamı

Müslüm Gürses’in hayatı için 'film gibi' vurgusu her zaman yapılıyordu. Fakir bir ailede büyüyen Müslüm Akbaş, yani bildiğimiz ismiyle Müslüm Gürses, şöhret dünyasının merdivenlerini tırmanırken annesinin ölüm haberini aldı. Daha da acısı, annesini öldüren kişi babasıydı…

Yazılanlara göre Müslüm Gürses, cezaevine giren babasıyla bir daha hiç görüşmedi.

Öldü sandılar ama...

1978 yılında Tarsus’tan Adana’ya giderken trafik kazası geçirdi, öldü sanıldı.

Halbuki ölmemişti ama kazada kafatası kemiği parçalanmış, koku alma duyusunu yitirmiş ve işitme duyusu ciddi ölçüde zarar görmüştü.

Nasıl ki bir yıldızın doğması için büyük bir patlama gerekiyorsa, Müslüm Gürses de başına gelen felaketlerden sonra büyük bir başarı hikayesine imza attı. İşte o hikaye, beyazperdede karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Filmin senaryosunu Hakan Günday yazdı ve Gürhan Özçiftçi katkıda bulundu. Yönetmenlik koltuğunda Hakan Kırvavaç (Ketche) oturuyor. Görüntü yönetmenliğini ise Martin Ludmill Szecsanov üstleniyor.

Timuçin Esen’in maskesinin yapımı 3.5 ay sürmüş

Filmde Müslüm Gürses’in çocukluğunu Alper Parlak, gençliğini Şahin Kendirci, orta yaşlı halini ise Timuçin Esen canlandırıyor.

Filmde Müslüm Gürses’in kardeşi rolünde Taner Ölmez, Babası rolünde Turgut Tunçalp, annesi rolünde Ayça Bingöl, limoncu Ali rolünde Erkan Can'ı izleyeceğiz. Plak şirketi sahibi rolünü Güven Kıraç, pavyon sahibi rolünü ise Erkan Kolçak Köstendil canlandırıyor.

Müslüm Baba’nın büyük aşkı Muhterem Nur’a ise Zerrin Tekindor hayat veriyor.

Ayrıca filmde Erkan Avcı, Caner Kurtaran, Goncagül Sunar ve Teoman gibi isimler bulunuyor.

Müslüm Gürses’in anlamı çoğu insan için çok büyük. Umarım kaliteli görünen bu film izleyicinin beklentilerini karşılayabilir ve usta sanatçıya layık olabilir.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler