Geri Dön
Organize İşler Sazan Sarmalı başarılı olacak mı?

Organize İşler Sazan Sarmalı başarılı olacak mı?

Son günlere damgasını vuran olaylardan biri, sinema salonu işletmecileri ile ünlü oyuncuların yaşadığı tartışma oldu. Patlamış mısır ile bileti aynı anda, zorla satmak yapımcılar tarafından tepkiyle karşılanmıştı. İşte bu meselelerin ortasında kalan ise, Yılmaz Erdoğan’ın 'Organize İşler Sazan Sarmalı' filmi oldu.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

İlki 2005’in sonunda yayınlanan Organize İşler’in yeni filmini şu anda sadece fragman üzerinden yorumlayabiliyoruz. Çünkü Yılmaz Erdoğan yaşanan sorunlardan dolayı basın daveti düzenlemiyor, sadece ‘kendi aralarında’ gala yapıyor. Eğer bu gerilimler yaşanmasaydı film 4 Ocak 2019’da vizyona girecekti. 'Organize İşler Sazan Sarmalı' bu yüzden 1 Şubat 2019’da seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Fragmandan yola çıkarak kısa bir değerlendirme yapma fırsatımız var. 'Organize İşler Sazan Sarmalı', belli ki klasik bir Yılmaz Erdoğan komedisi. Toplumda karşılığı olan olaylara alaycı bir yaklaşım getiriyor. Örneğin, telefon dolandırıcıları, yasa dışı bahis (en azından fragmandan onu anlıyoruz) konularına değiniyor.

Dikkat spoiler içerebilir!

Peki ilk filmden devam eden ne? Tabii ki Asım Noyan ve ekibi... Ancak bu defa Cem Yılmaz’ın canlandırdığı fenomen karakteri Müslüm Duralmaz yok. Onun yerine Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı, en az Müslüm kadar ‘psikopat’ karakter Horoz Dövüşcüsü var. Yanılmıyorsam Tatlıtuğ ilk defa böyle bir ‘kötü’ karakteri canlandıracak. Cem Yılmaz’ın Müslüm'ü çok başarılı olmuştu. Hatta o kadar sevilmişti ki, "Şimdi sizin kafanızda iki tane soru işareti var. Bir, dayak nedir? İki, neden atılır?” repliği dillere pelesenk olmuştu. Bakalım Kıvanç Tatlıtuğ da seyircide yer edebilecek mi? Geri kalan ekip ise, birkaç eksik dışında neredeyse aynı. En üzüçü ise, rahmetli Erdal Tosun’un Üzeyir Abi rolü olacak...

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan ve diğer sinemacıların yaşadığı sıkıntılar bakalım izleyici sayısını nasıl etkileyecek? Son olarak şu bilgiyi aklımızda tutmakta fayda var. Organize İşler'in ilk filmi 2 milyon 618 bin seyirci ve 17 milyon 180 bin TL hasılat elde etmişti.

Benzer İçerikler