Geri Dön
'Tenet' neden vizyona girmekte ısrarcı?

'Tenet' neden vizyona girmekte ısrarcı?

Christopher Nolan’ın büyük bir  heyecanla beklenen filmi 'Tenet', ağustos ayında vizyona girmeyi bekliyor. Şimdiye kadar iki kere ertelenen film, neden salgın devam ederken vizyon giriyor peki?

Merve Girgin
Merve Girgin

Başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Denzel Washington'un oğlu John David Washington'ın yer aldığı 'Tenet' filmi, 12 Ağustos'ta vizyona girmeye hazırlanıyor. İlk vizyon tarihi temmuz ortasında iken, azalmayan vakalar nedeniyle aynı ayın sonuna ertelenmişti. Sonrasında yine ertelenerek 12 Ağustos tarihinde karar kılındı. Fakat o tarihe kadar salgının ne boyutta olacağı henüz bilinmiyor.

Haberin Devamı

Filmi izlemek isteyen birçok Nolan fanı, riski göze alıp sinemaya gitmeyi kafasına koymuş olsa da bir kesim neden vizyon tarihinin daha ileri bir tarihe itilmediğini anlamıyor. Birçok yapım bu süreçte ertelendi ve çok ileri tarihlere vizyon tarihi verildi. Fakat 'Tenet', ısrarla 1-2 haftalık sürelerle erteleniyor. Neden aylar sonrasına ertelenmiyor?

Ayrıca filmin bu süreçte vizyona girmesi, hasılat anlamında da ciddi sonuçlar doğuracak. Christopher Nolan hayranlarının gün saydığı bu filmin hasılatı, normal bir zamanda gişe rekorları kırabilirdi fakat sinemaya gitmeye çekinenler olacaktır ve bunun da toplam hasılatı etkilemesi kaçınılmaz olacaktır. Bir başka seçenekte, filmin online platformlarda yayınlanması. Filmin çok büyük bir bütçe ile yapıldığını düşünürsek, platform fikrine çok sıcak bakılmıyor sanırım. Gerçek bir uçak patlatıldı bir sahne için mesela. Düşünün!

Haberin Devamı

Peki kim ısrar ediyor?

Filmin yapımcı şirketi Warner Bros, vizyon tarihini erteleme niyetinde olsa da Christopher Nolan, bu karara direnmiş. Nolan, konu para değil demiş. İlk büyük stüdyo filmi olarak beyaz ekrana dönme arzusu olarak belirtmiş. Yani filmin vizyona girmesinde ve ısrarla yakın zamana ertelenmesini isteyen isim filmin yazar ve yönetmeni Christopher Nolan.

Genelde Amerika'nın vizyon tarihleri, Türkiye'nin vizyon tarihiyle çok yakın oluyor. Fakat bu sefer aynı şekilde olur mu bilmiyoruz. O tarihte ülkemizde salgın ne durumda olur veya sinemaya gitmeye uygun koşullar sağlanır mı emin değiliz tabi. Peki Tenet' in bu salgın sürecinde vizyona girmesi ne kadar iyi bir karar? Siz olsaydınız izlemeye gider miydiniz?

Benzer İçerikler