Geri Dön
'Wonder Woman 1984' ve 'Tenet' ne zaman vizyona girecek?

'Wonder Woman 1984' ve 'Tenet' ne zaman vizyona girecek?

Dünyayı etkisi altına alan Corona salgını, sinema dünyasında da dengeleri bozuyor. Tedbir nedeniyle kapanan sinema salonları, ertelenen vizyon tarihleri derken, izleyici sinemada yeni filmler izlemeyi sabırsızlıkla bekliyor. Fakat salgının devam etmesi ve ikinci dalga korkusu nedeniyle yapım şirketleri vizyon tarihlerini yenilemeye devam ediyor...

Merve Girgin
Merve Girgin

DC'nin son umudu


İlk kez, Zack Snyder' ın yönetmen koltuğunda oturduğu Batman V Superman (2016) filminde karşımıza çıkan Wonder Woman karakteri DC filmlerinin ilk kadın kahramanı olmuştu. Her ne kadar film izleyiciler tarafından mantıksız yönleri ve acemi senaryosuyla eleştirilse de Wonder Woman karakteri çok beğenilmiş ve seyircide iz bırakmıştı.

Daha sonra Wonder Woman'ın hayat öyküsünü izlediğimiz Wonder Woman (2017) filmi ise Suicide Squad ve Batman V Superman ile DC evreninden umudunu kesen izleyiciye ilaç gibi gelmişti. İsrailli oyuncu Gal Gadot' un canlandırdığı Wonder Woman karakteri büyük beğeni toplamış ve gişede başarılı bir hasılat sağlamıştı.

Wonder Woman 1984'ü biraz daha bekleyeceğiz


Yönetmenliğini yine Patty Jenkins'in yaptığı ikinci film Wonder Woman 1984 (2020) 'ün vizyon tarihi Ağustos'un sonuna ertelenmişti. Covid-19 nedeniyle birçok filmin vizyon tarihi ertelenmişti. Fakat uzayan süreç ve alınan tedbirler kapsamında vizyon tarihi filmin yapımcısı Warner Bros tarafından tekrar ertelendi. Wonder Woman 1984 filminin yeni vizyon tarihi 2 Ekim 2020 olarak belirtildi.


'Tenet' ne zaman geliyor?


Başlangıç (Inception), Yıldızlararası (Interstellar), Batman serisi, Prestij ve Dunkirk filmlerinin yönetmeni, zaman temasının ustası Christopher Nolan' ın yazıp yönettiği Tenet filmi büyük bir merakla bekleniyor.

Başrolünde John David Washington' ın yer aldığı bilim kurgu/aksiyon filmi 'Tenet', uluslarası casusluk dünyasında hayatta kalmayı ve gerçekliğin ötesinde gerçekleşen bir görevi konu alıyor. Filmin 'zaman yolculuğu' değil 'tersine çevirme' ya da 'evirtme' (inversion) üzerine olduğu belirtiliyor. Her zamanki gibi fragmanından da çok bilgi sahibi olamadığımız filmi, Nolan fanları sabırsızlıkla bekliyor. Kadrodaki diğer isimler ise Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Michael Caine ve Kenneth Branagh.

Yapımcılığını Warner Bros.'un yaptığ Tenet'in vizyon tarihi 17 Temmuz olarak belirtilmişti. Salgın nedeniyle vizyon tarihinde değişikliğe giden şirket, vizyon tarihini 31 Temmuz 2020'ye ertelendi. Enteresan bir bilgi ise 10 yıl önce yine Temmuz ayında bir Nolan başyapıtı olan Başlangıç (Inception) vizyona girmişti. Bizi en az Inception kadar heyecanlandıran 'Tenet'i sabırsızlıkla bekliyoruz.


Ertelenen diğer filmler...


Warner Bros, 'Tenet 've 'Wonder Woman 1984' filmlerinin yanı sıra başka filmlerinin de vizyon ve yapım tarihlerini erteledi. Serinin yeni filmi Matrix 4'ten geçtiğimiz Şubat ayında setten ilk fotoğraflar gelmişti. Lana Wachowski'nin yönetmenliğine yapacak olduğu filmin çekimlerine salgın nedeniyle ara verildi ve 2021 yılında vizyona girmesi beklenen Matrix 4, 1 Nisan 2022 tarihine ertelendi.


Godzilla vs. Kong filmi ise ilk olarak Matrix 4 için verilen 21 Mayıs 2021 tarihine ertelendi. Film, Godzilla serisinin devamı niteliğinde. Godzilla ve devasa canavar King Kong'ın yıllardır süren efsane savaşını ve insanlığın bu yaratıklardan kurtulma mücadelesini konu alıyor.

Benzer İçerikler