Geri Dön
Alen Halilovic kimdir, kaç yaşında? Alen Halilovic Beşiktaş söylentileri

Alen Halilovic kimdir, kaç yaşında? Alen Halilovic Beşiktaş söylentileri

Hırvatistan'ın büyük umutlar beslediği genç futbolcu Alen Halilovic kimdir? Alen Halilovic kaç yaşında? Beşiktaş Alen Halilovic ile ilgileniyor mu?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Futbolun yükselen yıldızı Hırvatistan'ın çıkardığı yeteneklerden biri olan Alen Halilovic, Barcelona altyapısında oynamış bir oyuncu. Aynı dönemde Barcelona'nın 18 yaşındaki Halilovic'i, Real Madrid'in ise 16 yaşındaki Martin Odegaard'ı alması sonucu futbol dünyasının yeni bir Messi-Ronaldo rekabetinin başlangıç aşamasına tanıklık ettiği söyleniyordu.

Haberin Devamı

Alen Halilovic kimdir?

Haziran 1996 doğumlu olan Alen Halilovic Dinamo Zagreb altyapısından yetişti. 2012 yılında 16 yaşındayken ilk kez Zagreb A takımı forması giyen oyuncu, hızı ve top tekniğiyle kısa sürede umut vaat eden genç yetenekler arasına girdi.

Barcelona'nın 2014 yılında 5 milyon euro bedelle transfer ettiği Halilovic, bir süre Barcelona B takımında oynadı. Ertesi sene Sporting Gijon'a kiralanan oyuncu, burada düzenli oynamasına rağmen (36) beklenen çıkışı ve gelişmeyi gösteremedi. (3 gol 5 asist)

2016-2017 sezonunun başlangıcında Barcelona Halilovic'i 5 milyon euro'ya Almanya'nın Hamburg takımına sattı. Barcelona bu satışa 2018 yılına kadar geçerli olmak üzere 10 milyon euro'ya geri alma maddesi koydu. Bu da Barcelona'nın Halilovic konusunda hala umutlu olduğunun göstergelerinden biriydi. Fakat bu opsiyon kullanılmadı.

Haberin Devamı

2017-2018 sezonunun başlangıcında Hamburg'tan Las Palmas'a kiralanan Halilovic, burada da 38 maç oynadı ve 2 gol, 2 asiste imza attı.

2018-2019 sezonu başlarken Milan'ın bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Halilovic yarım sezonda sadece 3 maçta toplam 6 dakika görev aldı.

Şimdiye dek Hırvatistan Milli Takımı'nda 9 defa forma giyen oyuncunun oynadığı son maç 2016 yılında Moldova'yla yapılan hazırlık maçı. Son resmi maçı ise 2014 yılındaki Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Azerbaycan'la yapılan grup maçı.

Halilovic Beşiktaş söylentileri

Beşiktaş yetkililerinin kanat-orta saha arayışları için İtalya'da olduğu ve hala umut vadeden genç yetenek Alen Halilovic'i transfer etmek istediği söyleniyor.

Benzer İçerikler