Geri Dön
Dani Alves'in Astori'nin ölümüyle ilgili açıklaması neden çarpıtılıyor?

Dani Alves'in Astori'nin ölümüyle ilgili açıklaması neden çarpıtılıyor?

Paris Saint-Germain'in oyuncusu Dani Alves, hayatını kaybeden futbolcu Davide Astori'yle ilgili yaptığı açıklamayla gündeme oturdu. Açıklamasındaki bir cümle yüzünden tepki çeken Alves'e biraz haksızlık edildiği açık. Açıklamasının tamamına bakılınca ortada yanlış bir şey olmadığı görülüyor.

Turcel Orman
Turcel Orman

Dani Alves, Astori'nin ölümü için tam olarak, "Çok fazla üzülmedik ve kahrolmadık. Çünkü onu çok tanımıyoruz. Yalnızca ailesi için üzgünüm. Bu kaotik dünyada yapması gerekeni yaptığını düşünüyorum. Artık o mükemmel dünyada. Yeryüzünde sadece yolcuyuz. Dünyada her gün milyarlarca çocuk açlıktan ölüyor ve bu kadar dikkat çekmiyor. Hepimiz bir gün öleceğiz. Bunu çok iyi biliyoruz. Üzgünüz ama ailesi kadar değil" dedi.

Haberin Devamı

Medyada ise bu sözlerle ilgili "Üzülmedik, tanımıyorduk" kısmı makaslanarak Alves, acımasız biriymiş gibi gösterilmeye başlandı. Astori'yi tanıyanlar, Fiorentina taraftarı, İtalyanlar ve özellikle Astori'nin ailesi kadar üzülemeyeceğimiz bir gerçek.

Asıl acımasız ve zalimce olan, acısı henüz taze olan Astori'nin üzerinden Dani Alves'in sözlerinin çarpıtılması ve hedef tahtasına konması.

Bize ait olan "Ateş düştüğü yeri yakar" atasözü ve "Ailesi kadar üzülmedik, çok tanımıyorduk" cümleleri temelde aynı şeyi ifade ediyor. Dani Alves'in söylediklerinde bir yanlışlık görünmüyor. Ailesi için üzüldüğünü ve baş sağlığı dileklerini de iletiyor.

Astori, ünlü bir futbolcu olduğu için ölümü, bizleri şoka uğrattı ve elbette üzdü. Fakat bizler birkaç saat içerisinde normal yaşantılarımıza dönerken, henüz iki hafta önce dünyaya gelmiş bir çocuğu olan Astori'nin ailesi bu travmayı uzun süre yaşayacak.

Haberin Devamı

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler