Geri Dön
Dünya rekoru kıran 51 yaşındaki futbolcu Kazuyoshi Miura kimdir?

Dünya rekoru kıran 51 yaşındaki futbolcu Kazuyoshi Miura kimdir?

Japonya milli futbol takımının eski forveti Kazuyoshi Miura 51 yaşında sözleşme uzatarak dünya rekoru kırdı. ‘Tsubasa’ çizgi film karakterine esin olan Kazu, ikinci lig takımı Yokohama FC’de bir yıl daha sözleşme uzattı. Kazuyoshi Miura kimdir? Kazuyoshi Miura’nın başarıları nelerdir?

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Japonya milli takımının eski forveti, rekorlarla dolu kariyerine bir rekor daha ekledi. Eski forvet, futbol hayatının 33. sezonunda ve 51 yaşında olmasına rağmen forma giymeye ‘devam’ dedi. ‘Tsubasa’ çizgi film karakterine esin olan Kazu, ikinci lig takımı Yokohama FC’de sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Haberin Devamı

Kazuyoshi Miura dünya çapında en yaşlı profesyonel futbolcu ve en yaşlı golcü unvanını aldı.

Kariyeri ile futbol aşkının önemli bir örneği olan Kazuyoshi Miura şunları söyledi: ''Her zaman tüm kalbimle oynayacağım, bir futbolcu olarak kendimi geliştirmeye devam etmeyi umuyorum.''

Henüz 15 yaşındayken ülkesinde futbol gelişmediği için hayallerinin peşinden Brezilya’ya giden Kazu, 1986’da 19 yaşındayken Brezilya takımının dikkatini çekmeyi başardı. İlk imzasını 1986 yılında Santos’a attı ve aynı yıl Palmeiras’a transfer oldu. 1993’te J.League’e geçti. Kazuyoshi Miura burada gol kralı ve en değerli futbolcu olma başarısını gösterdi.

Kazuyoshi Miura, 1990 yılında milli formayı giymeye başladı.14 gol attığı 1998 elemelerinde Mavi Samuraylar’ın ilk kez FIFA Dünya Kupası’na katılmasını sağladı. Fransa’nın ev sahipliğindeki turnuvaya götürülmeyen Kazuyoshi Miura iki yıl sonra mili takımdan emekli oldu. Fakat hala Japon milli takımında en golcü ikinci futbolcu olmayı sürdürüyor. Çünkü Kazuyoshi Miura 89 maçta tam 55 gol attı.

Haberin Devamı

Kazuyoshi Miura, Avrupa’da Cenova ve Dinamo Zagreb için de futbol oynadı. Dinamo Zagreb’in 1999 yılında Hırvat ligi şampiyonu olmasında büyük rolü var. 2005 yılına gelindiğinde 35 yaşında olan Kazu transfer olduğu Yokohama FC'nin formasını 200'den fazla kez sırtında taşıdı.

Kazuyoshi Miura giydiği formalarla attığı 139 golle birinci ligde gelmiş geçmiş en golcü 6. futbolcu olarak biliniyor.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler