
Fatih Terim'in sözleri bize ne anlatıyor?
Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası’nda Yeni Malatyaspor ile oynanan maç sonrası sözleriyle gündeme damgasını vurdu. Galatasaraylıları oldukça derinden etkileyen bu sözlere Molatik olduk. Fatih Terim’in sözleri bizlere ne anlatıyor?
2017’nin son günler Galatasaray taraftarına müjdeyi “Nerede kalmıştık” tweetiyle veren Fatih Terim bu süre zarfında Galatasaray ile birçok başarıya imza attı. Zaman zaman eleştirildi zaman zaman göklere çıkarıldı. Sonuçta en Türkiye’nin en başarılı teknik adamı kendisi. Ancak son zamanlarda yaşadığı şeyleri Türkiye Kupası maçı sonrası tam olarak anladık
Uzun süredir bekliyordu
Fatih Hoca uzun süredir sıkıntılarla boğuşuyor. Yaşadığı şeyler cidden yorucu durumlar. 2020 yılında hepimiz gibi kendisi de yıprandı. Özellikle 2020’de takımı tam oturtmuşken yaşanan pandemi ile liglere ara verilmesi, devamında Muslera’nın ayağının kırılması takım kurarken zorlanmasına neden oldu. Bir de yaz transfer döneminde yönetimin transfer yapacağız deyip yapamaması da oldukça yıprattı kendisini. Sonuçta istediği takımı ortaya çıkaramadı, devşirme yöntemlere gitti, başarılı da oldu.
Ancak transfer döneminin boş geçilmesi Fatih Terim’i önemli kararlar almaya itti ister istemez. 2013’te ayrılığından sonra Galatasaray taraftarına söz verdi, onları bırakıp gitmeyecekti. Sözünü de tuttu ancak yönetimle arası bozulmuştu artık. Kendisine “Transfer yapılacak” denip eller boş gelinince o da böyle bir tepki gösterdi.
Oldukça yorgun gördüm
Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası herkes Fatih Hoca’yı bekledi. Çünkü yönetim devre arası transfer döneminde istediği transferler yönetim tarafından olumlu karşılanmadı. Bu da Fatih Terim için adeta son darbe oldu. Evet Galatasaray anlaşma gereği zor bir dönemden geçiyor ancak Fatih Terim’in istekleri, scout ekibinin bulduğu isimler de alınabilir gibi geliyor bana.
Büyük bir hayal kırıklığı ile açıkalamalar yaptı. Taraftarlar da arkasında olduğunu sosyal medyada gösteridler. Maç sonrası söylediği "Bugün derin bir yalnızlık hissettim. Benim kişilere, gruplara değil Galatasaray'a sözüm var. Zaten Mayıs’ta hem sözüm hem kontratım bitiyor" sözleri beni oldukça etkiledi. Umarım ilerleyen günlerde her şey daha iyi olur.