Geri Dön
Formula 1 İstanbul 2020 ne zaman gerçekleşecek?

Formula 1 İstanbul 2020 ne zaman gerçekleşecek?

İstanbul'daa 2005'ten 2011'e kadar devam eden Formula 1 heyecanına tekrar kavuşuyoruz! Son gelen haberlere göre Formula 1 İstanbul 2020, kasım ayının üçüncü haftasında kuvvetle muhtemel seyircili olarak düzenlenecekmiş. Asalım mı bayrakları şimdiden?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Heyecan tam gaz sürüyor

Formula 1 heyecanı devam ediyor. Corona ile beraber bütün önemli turnuvaların peş peşe iptal olmasından sonra Formula 1 heyecanına tutunmamız şahane. Son olarak İspanya Grand Prix'sinde zafer Mercedes takımından İngiliz pilot Lewis Hamilton oldu. Hatta Hamilton, efsane Alman pilot Michael Schumacher ile paylaştığı F1 tarihinde en fazla podyuma çıkan pilot unvanını tek başına ele geçirerek adını tarihe yazdırdı.

Uzakdoğu'daki yarışlar iptal edilmişti

Peki bu heyecana gerçekten Fransız mıyız? İstesek de olamayız çünkü Formula1, 2011'den sonra ilk kez Türkiye'ye geliyor! Tam 9 yıldır Formula 1 heyecanı yaşayamamıştık. Sonunda bu hayal gerçek oluyor. Singapur, Japonya, Çin ve Vietnam gibi Uzakdoğu ülkelerindeki yarışlar bu yıl ya iptal edilmiş ya da ertelenmişti Corona yüzünden. İşte bu fırsattan muhteşem bir şekilde yararlanılacak, Formula 1 heyecanı tekrar Türkiye'ye taşınacakmış.

Asalım bayrakları!

Federation Internationale D'Automobile (FIA) yetkilileri, Formula 1'in bu yıl yüzde 99.9 oranında Türkiye'de, hem de seyircili olarak gerçekleşeceğini açıklamış. İddialara göre Formula 1 İstanbul 2020, kasım ayının üçüncü haftasında gerçekleşecekmiş. 2005 ve 2011 yılları arasında Formula 1 heyecanına tanık olmuştuk. Aradan 9 yıl geçti. Seyircili ya da seyircisiz, hiç fark etmez, bu heyecana Türkiye'nin de ortak olması müthiş keyifli. Yılların acısını çıkartalım, asalım bayrakları!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler