Geri Dön
Gheorghe Hagi, Simona Halep'in akıl hocası olarak hep yanında

Gheorghe Hagi, Simona Halep'in akıl hocası olarak hep yanında

Tenise başladığından beri gelecek vaat ettiği bilinen Simona Halep, 23 yaşında ilk büyük turnuvasını kazandı. Roland Garros olarak bilinen Fransa Açık finalinde rakibini yenen Halep, manevi babası olan ve çocukluğundan beri destekçisi olan Hagi'yle poz vererek bizleri de sevindirdi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Hagi'nin memleketlisi

Simona Halep ve Hagi Arumenler olarak bilinen Makedon-Romen kökeninden geliyor. Simona Halep, çocukluğundan beri gönül verdiği spor dalı olan teniste en büyük desteği Romanya'nın yetiştirdiği en büyük futbolcu olarak kabul edilen Gheorghe Hagi'den gördü.

Hagi'nin de tenise ilgisi olduğu biliniyor ve Simona Halep'in gelişiminde büyük katkısı var.

Türkiye'deki yeri de farklı

Gheorghe Hagi yalnızca Galatasaray taraftarı için değil tüm Türk sporseverler için özel bir yere sahip. Türkiye'ye gelen en iyi yabancılar arasında (çoğu kişiye göre en iyi yabancı) gösterilen ve burada eşsiz başarılar kazanan Hagi, tam bir spor adamı.

Kendini Romanya'da genç futbolcu yetiştirmeye adaması ve Viitorul Constanta takımında genç bir kadroyla başarılar elde etmesi de bunun kanıtı.

Simona Halep'le olan fotoğrafı gündeme oturdu

Simona Halep henüz küçük bir çocukken onunla tenis kortunda çektirdiği fotoğraf tekrar gündeme geldi. Halep'in manevi babası olarak bilinen Gheorghe Hagi, Simona Halep'in Roland Garros'u kazanmasından sonra da yanında olan ilk isimlerden oldu, tıpkı çocukluğundaki gibi.

Nadi Comaneci de orada

Romanya'nın yetiştirdiği en önemli sporcuların bir arada bulunduğu kare de ayrı bir gündem oluşturdu. Tenisin yükselen yıldızı Simona Halep, jimnastik dalının efsane ismi Nadia Comaneci ve futbol efsanesi Gheorghe Hagi'yi aynı karede görmek bile heyecan verici.

Bu isimleri bir araya toplamak milyon dolar!

Sporda akıl hocasının önemi büyük

Türkiye'de genellikle yetenekli genç sporcuların yaşları ilerledikçe ortadan kaybolduğu ve yeteneklerinin doğru işlenemediği, bu yüzden de potansiyellerine ulaşamadan sönüp gittikleri söylenir. Bu eksikliğin sebeplerinden biri de kuşkusuz kendilerine yol gösterecek ve idol olarak bir akıl hocasının eksikliği.

Hagi'nin Simona Halep'e verdiği destek bizim gibi yetenekli genç sporcular çıkarabilen fakat bu yetenekleri işleyemeyen ülkelere ders olarak okutulmalı.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler