Geri Dön
Kobe Bryant'ın adı bulvarda yaşayacak!

Kobe Bryant'ın adı bulvarda yaşayacak!

Kısa bir süre önce trajik bir helikopter kazasında kaybettiğimiz, basketbolun unutulmaz isimlerinden ABD'li Kobe Bryant adına çok güzel bir hareket yapıldı. Gelin Molatik olalım...

Merve Girgin
Merve Girgin

Kazanın nedeni hâlâ belirsiz

Haberin Devamı

NBA’in yıldız basketbol oyuncusu geçtiğimiz ocak ayında trajik bir helikopter kazasında hayatını kaybederek hayranlarını yasa boğmuştu. O sırada yanında bulunan 13 yaşındaki kızı Gianna ve 7 kişi daha helikopter kazasından sağ çıkamamıştı. Yapılan incelemeler sonrası kazanın nedeni hâlâ açıklanmadı. Kazaya yoğun sisin neden olabileceği konuşulsa da henüz net bir açıklama getirilmedi.

Tüm zamanların en iyisi

Bryant, Los Angeles Lakers takımının en ikonik isimlerinden biriydi. Tüm profesyonel hayatını bu takımda geçiren Kobe Bryant, tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu olarak nitelendirilirdi. 23 Ağustos günü, doğum gününde fanları tarafından hatırlanan Bryant, yaşasaydı 42'nci yaşını kutlacaktı.

Haberin Devamı

En değerli oyuncu

Kendine 'Black Mamba' lakabını takmıştı ve hayata bakışını 'The Mamba Mentality' olarak belirtmişti. Aynı isimde bir kitabı da bulunmakta. Hayranları hâlâ onu bu isimle anıyor. 2018 yılında 'Sevgili Basketbol' adındaki kısa filmi ile En İyi Kısa Animasyon Filmi Oscar’ını kazanmıştı. 5 Kere NBA Şampiyonluğunu kazanmış ve 2008 yılında NBA’i n en değerli oyuncusu seçilmişti.

Kobe Bryantın adı bulvarda yaşayacak

Los Angeles belediye meclis üyesi Herb J. Wesson’ı ünlü basketbol oyuncuyu sonsuza dek onurlandırmak adına harika bir harekete imza atıyor şimdi... Kobe Bryant’ın anısına Los Angeles’ta bir sokağın adını değiştireceklerini ve 'Kobe Bryant Bulvarı' olarak düzenleyeceklerini belirtti; “Bu bulvar genç, yaşlı herkese hiçbir engelin çok büyük olmadığını ve her şeyin mümkün olduğunu hatırlatacaktır.”

İsmin verileceği sokağın, Kobe Bryant’ın yıllarca Lakers maçlarına çıktığı Staples Center’ın hemen yanında bulunması da oldukça manidar.

Benzer İçerikler