Geri Dön
Maxim Tsigalko'nun vefatı bizlere neleri hatırlattı?

Maxim Tsigalko'nun vefatı bizlere neleri hatırlattı?

Futbol oyunları tutkunlarının adını sıkça duyduğu bir isimdi Tsigalko. Vefatı hepimizi üzdü. Peki, Maxim Tsigalko bizlere neleri hatırlattı? Molatik olduğumuz konu Tsigalko’nun vefatı.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Bilgisayar oyunları yeni yeni hayatımıza giriyordu. Yeni oyunlar çıkıyordu, yeni tarzlar deneniyordu. O oyunlardan birisi de Championship Manager 01/02’ydi. Futbol bilgimizi geliştiren, teknik direktörlük meziyetlerimizi arttıran bir oyundu. Aslında bir nevi satranç etkisi yaratmıştı. Taktik, fizik, diziliş her şeyi öğreniyorduk.

Haberin Devamı

Yeni isimler tanıdık

Bunun yanı sıra yeni futbolcular da tanıyorduk. O zamanlar internet bu kadar yaygın değildi. Futbolcu tanımak için maç izlemek lazımdı. O da zordu, çünkü her maçı izlememiz mümkün değildi. Bizler de Championship Manager gibi oyunlarla tanıyorduk topçuları. Birçok isme oyundan aşinaydık.

Tam bir efsaneydi

Championship Manager 01/02’de kendimiz için ideal kadrolar kurup şampiyonluklara koşuyorduk. Bazı futbolcular vardı ki onlarsız olmuyordu ama. Her kadroda muhakkak bulunurdu onlar. Sergey Nikiforenko, Kennedy Bakırcıoğlu, Isaak Okoronkwo, Julius Aghahowa, Maxim Tsigalko gibi isimler efsaneler arasındaydı…

Belki de akıllarda kalan ilk isim Maxim Tsigalko olmuştu. Eşsiz forvet özelliği, bitiriciliği, takım oyununa yatkınlığı ile her oyuncunun kadrosunda bulunurdu. Forvet denince Maxim Tsigalko gelirdi. Onlarca gol ve asist ile kupalara taşırdı bizi. Ancak Maxim Tsigalko’nun kariyeri oyundaki kadar iyi olmadı.

Haberin Devamı

Bir bug ile ünlü oldu ama…

Maxim Tsigalko’nun efsaneliği ise oyundaki bug (hatadan) kaynaklanıyordu. Bazı oyunculara fazla özellik yüklüyordu oyun. Maxim Tsigalko da onlardan biriydi. Bütün dünya adını duymuştu. Herkes onun çok başarılı olduğunu sanıyordu ama işin aslı öyle değildi. 26 yaşında geçirdiği sakatlık sonrası futbolu bırakmak zorunda kaldı Tsigalko. Sahalara dönmek istedi ama olmadı.

Birkaç yıl önce verdiği bir röportajda yokluk içinde yaşadığını söylemişti. İnşaatlarda çalışıp evini geçindirmeye çalışmış Maxim Tsigalko. Bunca zorluk sonrası gelen haber ise biz futbol oyunu aşıklarını yıktı. Maxim Tsigalko sebebi bilinmeyen bir nedenden vefat etmişti. Henüz 37 yaşında aramızdan ayrıldı Maxim Tsigalko.

Maxim Tsigalko’nun ölümü bize neyi anımsattı?

Efsane ismin vefatı bir devri bizlere tekrar anımsattı. Hatadan da olsa ünlü olan, bizlerin sevgisini kazanan birinin varlığını tekrar anımsadık. Bize yaşattığı güzel anılar için çok teşekkürler Maxim Tsigalko. Toprağı bol olsun…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler