Geri Dön
Milli Takım formaları nasıl olmuş?

Milli Takım formaları nasıl olmuş?

Sonunda oldu, Milli Takım’ın yeni formaları tanıtıldı. Peki, Milli Takım’ın yeni formaları nasıl olmuş? Molatik olmamamız beklenemezdi. İşte Milli Takım formalarına Molatik bakışı.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Yıllardır bir hasretti içimizde. Üretici firmalar Milli Takım’a çeşitli formalar üretiyorlar ancak istediğimiz sonuç hiç çıkmıyordu. Gerçi birkaç defa istenen olmuştu ama çok çabuk kaybetmiştik onları. Herkes isyan içerisindeydi, “Klasik Türk Milli Takım forması nerede?” “Şerit isteriiiiz isteeeriiiiz” sesleri yankılanıyordu semada.

Haberin Devamı

Üretici firma bu isyana kulak verdi çok şükür. Turkuaz ve siyah - kırmızı kombinden bizi kurtarıp yepyeni formalarla bizi tanıştırdı. Sonunda olmuştu, şeritli formalar geri döndü. İlk yorumlar elbetteki olumlu oldu, çünkü yıllardır beklediğimiz şey buydu. Metin Oktaylar, Lefterler, Baba Hakkılar, Şenol Güneşler hep o formayı giymiş, büyük maçlara şeritli forma ile imza atmışlardı. Haliyle o kültür de geri dönmüş oldu ama biz futbolseverler olarak büyük uğraşlar verdik bu konuda. En çok hakkı teslim edilmesi gerekenler bizleriz zannımca. Çünkü yoğun ısrarlarımız, spor yazarlarına yorumlarımız, onların sesimize ses olması bu sonucun ortaya çıkmasında etken oldu.

Oldukça şık durdu

Öncelikle beyaz formadan başlayalım. Tam istediğimiz gibi bir formaya imza attı üretici firma. Maceraya kaçmadan, oldukça düz, geçmişin izlerini taşıyan beyaz formanın ortasındaki şerit tam yerinde ve güzel şekilde durmuş. Firmanın logosu belki sola hizalanabilirdi. Ancak çok da kötü durmuyor açıkçası. Ayrıca kollardaki kırmızı ince şeritler de oldukça şık. Beyaz forma için söylenecek söz bulamıyorum.

Haberin Devamı

Keşke ayırıcı bir şerit olsaydı

Kırmızı forma için ise söyleyeceklerim biraz negatif olacak. İki fikir vardı kafamda şahsen. Birincisi kırmızı şerit yerine beyaz şerit çekilip, ortadaki Ay-Yıldız yuvarlak kırmızının içine alınabilirdi. Böylece eski formalara ithaf yapılmış olurdu. Nostaljik bir içerik olurdu, o ruhu taşırdı.

İkinci fikir ise illa kırmızı şerit formaya çekilecekse kırmızılar arasına ince bir beyaz konabilirdi. Hem kırmızıları ayırır hem de göze güzel görünürdü. Bir dahakine daha iyi bir tasarım ortaya çıkar umarım deplasman formamızda.

Alınan bilgilere göre formaların fontları da 2006, 2008 ve 2014’te kullanılan yazı fontları da geri dönmüş. Bu da güzel bir detay olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler