Geri Dön
NTV Spor'un kapanmasından sonra sevilen programları ne olacak?

NTV Spor'un kapanmasından sonra sevilen programları ne olacak?

Yaklaşık 2 senedir hakkında devamlı kapanacağı haberleri çıkan fakat hep yalanlanan NTV Spor, geçtiğimiz aylarda nihayet gerçekten kapanacağını duyurmuştu. 17 Mart 2008 günü açılan kanal, tam 10 senelik yayın hayatına 17 Mart 2018 günü son verdi. Kanalın sevilen programlarının ne olacağıysa şu an için tam anlamıyla muamma.

Turcel Orman
Turcel Orman

Örneğin son 1 buçuk seneye damgasını vuran Erbatur Ergenekon, Mehmet Ayan ve Serdar Ali Çelikler'li Kırmızı Çizgi ne olacak? Hem canlı izlenme oranları, hem Youtube kanalındaki izlenme oranları, hem de sosyal medyadaki yankısı o kadar büyük ki böyle potansiyelli bir programı tamamen bitirmeye gerçekten elleri varacak mı? Çizmeye devam etmeliler.

Haberin Devamı

Ya da Spor Servisi'ne ne olacak? Eski nesillerin sabah gazete okuma alışkanlığını evlerimize taşıyan, Fuat Akdağ'ın kendine has program açışı ve kapatışıyla gönüllere taht kuran, Mehmet Demirkol'un olaylara kendi üslubuyla yaklaşarak gündemi belirlediği bu program tamamen bitecek mi? Halbuki yıllardır devam eden klasikleşmiş bir programdı ve hala ciddi oranda izleniyordu.

%100 Futbol, Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın (beIN Sports'a geçmeden önce Güntekin Onay'ın) klasik haline gelmiş devre arası ve maç sonu programıydı. Her ne kadar Rıdvan Dilmen'in yorumlarının tarafsızlığı tartışma konusu olsa da bu program gündem yaratıyordu ve ciddi takipçi kitlesi vardı.

Evet NTV Spor belki uzun süredir maç yayını yapmıyordu. Hatta hiçbir büyük ligin maç özetlerini bile vermiyordu. Fakat buna rağmen futbolla alakalı hazırladıkları programlar hep en üst seviyede oldu.

Haberin Devamı

Yıllar önce spor yayıncılığı konusunda çığır açan bu kanal için neden kapandı diyemeyiz. Kanal yöneticileri mutlaka en doğru kararı vermek için uzun uzun düşünmüşlerdir. Şu an için NTV Spor'da yayınlanan programların müdavimlerinin aklında tek soru var: Benim heyecanla izlediğim programın akıbeti ne olacak?

Bu sorunun cevabı bir an önce verilmeli ki programların takipçileri de, programın sunucuları ve yorumcuları da önlerini görebilsin.

NTV Spor'daki yayınları biten programların hayranları da en azından sosyal medya üzerinden birleşerek baskı oluşturmalılar ki sevdikleri programlar ellerinden uçmasın. Sonuçta tüketici ya da izleyici talebi kanallar için her şeyden önemli.

NTV Spor'dan ayrılan isimlerden NTV'de devam edecekler belli oldu

Yapılan açıklamaya göre kanal, Erbatur Ergenekon, Emek Ege, Tuğba Dural, Nebil Evren, Mehmet Ertaş, Ercan Taner, Övünç Özdem, Murat Kosova ve Rıdvan Dilmen'le yola devam ediyor.

Serdar Ali Çelikler, Mehmet Ayan ve Fuat Akdağ'la yolların ayrılmasıysa Kırmızı Çizgi ve Spor Servisi'ne en azından NTV ekranlarında veda ettiğimiz anlamına geliyor. %100 Futbol programıysa devam edecek.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler