Geri Dön
Olimpiyatlar 2021'de her şart altında yapılmalı mı?

Olimpiyatlar 2021'de her şart altında yapılmalı mı?

Pandemi nedeniyle pek çok etkinlik ya iptal edildi ya da ertelendi. Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek Yaz Olimpiyatları da seneye ertelenen organizasyonlardan. Peki Olimpiyatlar 2021'de her şart altında yapılacak mı, yapılmalı mı? Gelin Molatik olalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

23 Temmuz 2021'e ertelendi

Olimpiyatlar her 4 yılda bir düzenleniyor ve atletizmden yüzmeye birçok dalda biz spor tutkunlarını ekran başına kilitliyor. Her 4 yılda bir düzenlenen ve bizim yaz aylarımıza tekabül eden bu coşku normal şartlar altında bu yıl da düzenlenecekti. Ancak bu yıl pandemi nedeniyle ertelenen etkinliklerden biri de Olimpiyatlar oldu. Normalde Japonya'nın başkentinde geçen temmuz ayında düzenlenmesi planan 2020 Tokyo Olimpiyatları, 23 Temmuz 2021-8 Ağustos 2021 tarihleri arasına ertelendi.

"Salgın olsa da olmasa da..."

Peki diyelim her şey çok kötüye gitti ve gelecek yıl temmuz ayında dahi pandeminin etkilerinin devam edeceği ortaya çıktı. Hani umarız böyle bir felaket tablosu bizi beklemiyordur ama diyelim yaşandı. O zaman ne olacak? Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates tam da bu soruya şöyle bir cevap vermiş: "Tokyo Olimpiyatları salgın olsa da olmasa da gelecek yıl 23 Temmuz'da başlayacak..."

Biraz fazla erken bir açıklama değil mi?

Olimpiyatlar 2021'de her şart altında yapılmalı mı işte orası biraz soru işareti. Bu yıl epey bir etkinlik ya iptal edildi ya da ertelendi. Olimpiyatlar da erteleme kararı alınan dev organizasyonlarından biriydi. Ancak tam bir yıl öncesinden bu kadar keskin bir karar verilmesi ve "Ne olursa olsun 23 Temmuz'da başlayacak" denilmesi de biraz fazla büyük konuşmak değil mi? Corona gibi bir şeyin hayatımızı altüst edeceğini nasıl tahmin edemediysek, öngöremediysek, şu anda da halihazırda ortalık toz bulutuyken Olimpiyatlar'ın kesinkes yapılacağını söylemek biraz havada kalan ve fazla erken bir açıklama. Üstelik de etkinlik bir Uzakdoğu ülkesi olan Japonya'da gerçekleşecek. Ülkelerin günlük vaka sayıları her geçen gün daha da korkutucu rakamlara ulaşırken biraz daha beklemek en doğrusu gibi gözüküyor.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler