Geri Dön
Pandemi döneminde enerji veren en iyi açık hava sporları

Pandemi döneminde enerji veren en iyi açık hava sporları

Spor yapmak bedava… Elbette bütçe gerektiren sporlarda mevcut ama bu sizin seçimleriniz ile doğru orantılı oluyor. Endorfin gerektiren şu pandemi günlerinde kendimizi yemeğe vurmanın anlamı yok... Gelin pandemi döneminde enerji veren en iyi açık hava sporlarına Molatik olalım...

Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR
Ebru KÜÇÜKGÖKDEMİR

Yaşamak zorunda kaldığımız zorunluluklar bedenimizin yanında ruhumuzu da yıpratıyor. Her gün aynı sandalyede ve ekran karşısında oturmak durumunda kalan ofis çalışanları ve uzun süren sosyal medya ya da televizyon dizileri nedeniyle ekrana kitlenenler için yorgunluk ikiye katlanıyor. Yorgunluğun ilacı çoğu zaman farklı bir aktivite yapmaktan geçiyor. Hareket her zaman sizi zinde tutuyor. Her çeşit spor aktivitesi sizi tekrar hayata güçlü bir şekilde hazırlıyor.

Haberin Devamı

Spor yapmak bedava… Elbette bütçe gerektiren sporlarda mevcut ama bu sizin seçimleriniz ile doğru orantılı oluyor. Endorfin gerektiren şu pandemi günlerinde kendimizi yemeğe vurmanın anlamı yok. Zaten yeterince ponçik yedik diye düşünüyorum.

25’inci saatte ne yapmak istersin?

Evden çıkamadığımız anlarda dört duvar sporları yerine şimdi kontrollü olarak Koronavirüs tedbirleri eşliğinde yeni yapabileceğimiz açık hava sporları arıyoruz. Pandemi sonrası insanlarda doğal olarak bir açık havada nefes alma isteği oluştu. Sporun uyku bozuklukları, negatif elektrik, bazen çözemediğiniz iş soruları ve özel hayat kararlarına bile iyi geldiğini biliyoruz. Büyüdükçe ara verdiğiniz ne varsa hepsini tekrar hayata geçirmelisiniz. Çocukluğumuzda gezinmeye ne dersiniz? Küçükken bisiklet sürerdik. Bisiklet sürmek, koşmak ve paten kaymak sizi fazlasıyla enerji verecektir. Zamanı durdurmak gerekiyor. Birilerinin dediği gibi 25'inci saati yaşamalıyız! Açık havada spor yapmak endorfin salgılatır, metabolizmanızı hızlandırır, zinde tutar, öz güveninizi katlar.

Haberin Devamı

Yaklaşık M.Ö. 5000'den itibaren Altay ve Tanrı Dağları ve çevresinde ortaya çıkan okçuluk şu an olduğu gibi spor olarak yapılmasa da günümüz spor kültürüne girmeyi başardı. Okçuluk sporu emek isteyen ve popüler olmayan bir aktivite gibi görünebilir. Ayrıca göz ve beden koordinasyonu gerektirir. Sonuçta kanımızda var. Oku hedefe kitleyerek vuruş anına geçtiğinizde belki de gelen başarı daha önce duymadığınız hazları ruhunuzda uyandırabilir.

Peki yelken?

Denizin mavisi ile birleştiğiniz her şeyi unutturan yelken yaparsanız sonrasında koca bir gülümsemeye hazır olun. Grup eşliğinde ya da hoca ile birlikte yapılsa da eminim korunma yöntemleri geliştirilmiştir. Kıyafetleri uygun bir şekilde karşılasanız da vereceğiniz ücret az değil ama değer. Kalamış Marina’dan bu anlamda yararlanabilirsiniz. Renkli ve havalı Instagram fotoğrafları da cabası.

Koşmak, atlamak, tırmanmak, oynamak, kirlenmek ise müthiş bir efor sarfettirir. Bunları tırmanış sporuna bağlayabiliriz. Heyecan verici kaya tırmanışı yaparak güçlü bir bedene sahip olabilirsiniz. Açık hava tırmanışında her zaman bir partner ve birçok pahalı donanım gerekebilir. Üstelik kayalıklara erişim de her zaman mümkün olmuyor. Zahmetli bir spor olduğu kesin ama isteğiniz var koşullarda uygun ise mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

Son olarak zengin sporu diye adlandırılan, golf sporundan bahsedelim. Bu spor için pahalı ekipmanlarla bir kulübe lüks arabanız ve muhteşem kıyafetleriniz ile girmeniz gerekiyor. Golf aslında mükemmel bir odaklanma sporu, yeşilin verdiği rahatlıkta mutluluğu getiriyor. Ama herkes için uygun değil. Bütçe meselesi. Ama şunu unutmayalım ki zengin, fakir, kısa, uzun, saat mevhumu gözetmeksizin yapılabilecek en güzel spor ve aktivite çeşidi olan yürüyüş, her zaman insanların vazgeçilmezi olacaktır.

Benzer İçerikler