Geri Dön
Selçuk İnan kendini nasıl hatırlatacak?

Selçuk İnan kendini nasıl hatırlatacak?

Türk futbolundan bir yıldız daha kaydı, Selçuk İnan futbolu bıraktı. İyisiyle kötüsüyle sevinciyle hüznüyle kalbimizde yer etti kendisi. Aradan yıllar geçse de kendisini konuşacağımız Selçuk İnan bize kendisini nasıl hatırlatacak?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Selçuk İnan… Türk futbol tarihini değiştiren adamdı belki de. Trabzonspor’daki başarılarından önce onu Vestel Manisaspor’da tanımıştık. Galatasaray’ın ‘frikikten gol yemeyen kalecisi’ Mondragon’a frikikten gol atan ilk futbolcuydu ligimizde. Düşünün frikik ustası Rivaldo bile geçememişti Mondragon’u.

Haberin Devamı

Sonra yolu Trabzonspor’la kesişti. Oynadığı futbolla göz doldurmaya başladı. Tabii Şenol Güneş faktörü de bundan etkiliydi. Duran toplarda yaptıkları, Burak Yılmaz’a attığı ara topları, hepsi göz doldurdu. Haliyle Fatih Hoca’nın dikkatinden kaçmadı. Fenerbahçe ile girilen transfer yarışını Galatasaray kazandı.

Mehmet Demirkol’un dediği gibi “Türk futbol tarihini değiştiren adam” olmuştu Selçuk İnan. Felipe Melo ile çok iyi ikili oldular, yeri geldi tek başına orta sahayı sırtladı. Zaman zaman duran toplar için Sneijder ile kapıştılar. Ama aldığı kaptanlık bandını gururla taşıdı her zaman.

Yavaş yavaş uzaklaştı

Ancak ne olduysa oldu Selçuk İnan düşüşe geçti. Tamam futbol bir yandan da fiziksel bir oyun ancak Selçuk İnan çok erken düşmeye başladı. 2017 yılından beri, bildiğimiz oyunundan uzak bir futbol sergiledi. Eleştiriler de gelmeye başladı. “Selçuk İnan futbolu bırakmadı ama futbol Selçuk İnan’ı bırakmış” sözleri kulaklarda yankılanır oldu. Kendine iyi mi bakamadı yoksa başka bir etken mi vardı bilmiyorum ama bir şeyler etkiliyordu onu. Futboldan yavaş yavaş uzaklaştı.

Haberin Devamı

"Selçuk girdi puan kaybı geldi"

Sonun başlangıcı 2019-2020 sezonu oldu. Girdiği her maçta Galatasaray puan kaybetti. Haliyle insanlar "Selçuk girdi puan kaybı geldi" demeye başladı. 1, 2, 3, 4… Sonu gelmedi bu örneklerin. Üzerine yapıştı adeta bu "uğursuz istatistik". Belki kendi de farkına vardı, inat etmeyi bıraktı. Futbolu da bıraktı…

Güle güle güzel insan, büyük kaptan. Aldığın kupalar, madalyalar ve güzel bir kariyerle hatırlayacağız seni.

Melih Gümüşbıçak’ın dediği gibi "Selçuk geliyor! Gol de geliyor!"

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Instagram: selcukbulut7

Benzer İçerikler