Geri Dön
Serena Williams kimdir? Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir? Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir? Serena Williams kaç yaşında? Serena Williams'ın spor ve tenis hayatı nasıldır? Serena Williams'in kardeşleri kimlerdir? İşte Serena Williams hakkında bilinmesi gereken bazı önemli bilgiler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Serena Williams 26 Eylül 1981 tarihinde ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan Saginaw kentinde dünyaya gelen ABD'li tenisçidir. Serena Williams'ın tenis stili, kadın tenis oyunlarında devrim niteliğinde yenilikler getirdi ve Serena Williams dört büyük tenis turvası olan Grand Slam'ı 23 defa kazanarak tarihte kariyeri boyunca en çok Grand Slam şampiyonluğu elde eden tenisçi unvanına sahip oldu.

Haberin Devamı

Serena Williams hayatı ve tenis kariyeri

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams'ın tenise olan ilgisi Los Angeles'ta babası ile beraber başladı ve kardeşi Venus Williams'tan bir yıl sonra 1995 yılında profesyonel olarak tenis turnuvalarında yer aldı. Güçlü servisleri, vuruşları ve mükemmel atletizmi sayesinde Serena Williams ve Venus Williams kardeşler bir anda teniste ilgi odağı haline geldi. Serena Williams ilk Grand Slam şampiyonluğunu 1999 yılındaki Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda elde etti.

2000 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Serena Williams ve Venus Williams çift kadınlarda altın madalyanın sahibi oldu. Tutarsız geçen birkaç yılın ardından Serena Williams 2002'de tekrar kendini gösterdi ve Fransa Açık Tenis Turnuvası, Amerika Açık Tenis Turnuvası ve Wimbledon'da kardeşi Venus Williams'ı finallerde mağlup ederek şampiyonluklara imza attı. Son derece kararlı olduğu bilinen Serena Williams 2003 yılında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazandı ve böylece Grand Slam'ın dördünü de kazanarak büyük başarı elde etti. Aynı yıl Wimbledon'da da zafer elde eden Serena Williams 2005 yılında tekrar Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın şampiyonu oldu. 2006 yılında sakatlık geçiren Serena Williams 2007 yılında sahalara geri döndü ve üçüncü defa Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazandı.

Haberin Devamı

Serena Williams ve Venus Williams 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Olimpiyat oyunları'nda çiftlerde tekrar altın madalyanın sahibi oldu. Serena Williams aynı yıl Amerika Açık Tenis Turnuvası'nı da üçüncü kez kazandı. 2009 yılında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazanarak 10'uncu Grand Slam şampiyonluğunu da elde etmeyi başardı ve yine aynı yıl Wimbledon'da kardeşi Venus Williams'ı yenerek üçüncü zaferini elde etti. Serena Williams 2010 yılında Avustralya Açık Tenis Turnuvası ve Wimbledon şampiyonluklarını sürdürdü.

2011 yılında sağlık sorunları sebebiyle sahalardan uzak kalan Serena Williams 2012 yılında beşinci kez Wimbledon'ı kazandı. Aynı yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Serena Williams tek kadınlarda altın madalyanın sahibi oldu. çiftlerde kardeşi Venus Williams ile beraber madalya kazanmak için mücadele etti. Yine 2012 yılında Serena Williams, Amerika Açık Turnuvası'nda şampiyon oldu ve böylece Grand Slam'i 15'inci kez kazandı.

Haberin Devamı

Serena Williams 2013 yılında ikinci kez Fransa Açık Tenis Turnuvası ve beşinci kez Amerika Açık Tenis Turnuvası'nın galibi oldu. Serena Williams 2014 yılında da Amerika Açık Tenis Turnuvası derecesini korumayı başardı. Böylece kariyerinde 18 defa Grand Slam şampiyonluğu elde etti, tarihte tek kadınlarda en çok Grand Slam kazanan ikinci isim oldu ve adı Chris Evert ve Martina Navratilova gibi efsane tenisçilerle beraber anılmaya başlandı. Bir sonraki yıl Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan Serena Williams 2015 yılında ayrıca Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı da kazanarak 20'nci kez Grand Slam şampiyonu oldu.

Başarı rüzgarını arkasına alan Serena Williams, Wimbledon'da altıncı zaferini elde etti. 2016 yılında tekrar Wimbledon şampiyonu olmayı başardı ve 22. Grand Slam zaferini ilan etti. Böylece 22 defa Grand Slan şampiyonu olan efsane tenisçi Steffi Graf'ı tahtından etme fırsatını ele geçirmiş oldu ve 2017 yılında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde kardeşi Venus Williams'ı mağlup ederek 23'üncü kez Grand Slam şampiyonu oldu. Böylece Graf'in rekorunu da egale etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Aralık 2016'da evlenen Serena Williams Nisan 2017'de hamile olduğunu duyurdu ve aynı yıl Alexis Olympia Ohanian Jr. adındaki çocuğunu dünyaya geldi. 2017 tenis sezonundaki diğer müsabakalara katılmadı.

Serena Williams'ın kardeşleri kimdir?

- Venus Williams
- Yetunde Price
- Isha Price
- Lyndrea Price
- Richard Williams III
- Dylan Starr Williams
- Ronner Williams

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Serena Williams kimdir Serena Williams hayatı

Benzer İçerikler