Geri Dön
Sporun e'si olur mu?

Sporun e'si olur mu?

E-spor her geçen gün popülerleşse bile yine de birçokları için Fransız bir şarkı gibi. Öyle bir Fransızlık ki bu, "Sporun e'si olur mu?"lara kadar gidiyor konu... O zaman artık Molatik olma zamanı geldi: Sporun e'si olur mu?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Evet, her bağımlılık kötüdür...

Bağımlıklara savaş açmamız gerekiyor. Alkol, sigara, aklınıza gelebilecek her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmamız gerekiyor. İpleri bir başka nesneye vermek, bir şeylerin kölesi olmak kabul edilebilir bir hareket değil. Teknolojinin gelişmesiyle oyunlara olan bağımlılıklar da en az kötü alışkanlıklar kadar arttı, bu doğru. Özellikle de ABD ya da Japonya gibi gelişmiş ülkelerde evden dışarı çıkmadan sadece oyun oynayarak tüm gününü geçiren insanların hayat hikâyelerine tanıklık etmeye başladık.

"Sporun eeee'si olur mu?"

Ama konuyu e-spor'a bağlamak ve e-spor'u bir bağımlılık olarak göstermek ne kadar doğru? Bu hataya düşülmüş. Hem de bağımlılıklarla mücadele için varını yoğunu ortaya koyan çok önemli bir kuruluş bu hatayı yapmış. Oyun bağımlılığı ile e-sporu aynı potada eriten bir paylaşım yapmış. Adına da "Sporun eeee'si olur mu?" denilmiş. Ve bu paylaşıma ek olarak da "Çok uzun saatler bilgisayar başında kalınması obezite riskini artırıyor. Dijital değil yaşamayı hayatınızın merkezine alın. Teknoloji bağımlılığının karşısında durun" denilmiş.

2024 Olimpiyatları'na dikkat!

Tamam, her şey çok güzel. Uyarılar gayet yerinde. Teknoloji bağımlılığının karşısında durmalıyız, bunda hiçbir sıkıntı yok. Ama e-spor demek teknoloji bağımlılığı demek değil ki! 2024'te Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenmesi planlanan Olimpiyat Oyunları'nda e-spor'un da atletizm, basketbol, futbol gibi branşların yanında yer alması bekleniyor. Yani an meselesi e-spor'u Olimpiyat'lar da görmemiz. Durum böyle olunca "Sporun e'si olabiliyor arkadaş!" diyesiniz geliyor. Teknoloji bağımlılığı ile belirli kurallar çerçevesinde yapılan e-spor'u aynı kefeye koymamak lazım. Gereksiz ön yargıların kurbanı yapmayalım e-sporu...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler