Geri Dön
Voleybolda yeni savunma anlayışı: Güdümlü terlik fırlatan libero anne

Voleybolda yeni savunma anlayışı: Güdümlü terlik fırlatan libero anne

İzmir Gençler Ligi'nde oynanan bir maçta oyunculardan birinin annesi, rakip takım antrenörüne kızıp terlik fırlattı. Voleybolda takım savunmasının ne denli önemli olduğunu ve libero mevkisinin bu savunma anlayışındaki önemini biliyoruz. Ama böylesini ilk defa görüyoruz.

Turcel Orman
Turcel Orman

Libero ne yapar, kuralları nelerdir?

Voleybol kurallar kitapçığından bakarak libero kurallarını öğrenelim.

  • "Takımın 6. oyuncusudur": Gördüğümüz üzere libero anne kişisi burada saha dışında ve 6. kişi olarak oyuna dahil oluyor.
  • "Libero farklı renkte forma giyer.": Evet, libero annenin kıyafeti sahadakilerden farklı.
  • "Takımın savunma oyuncusudur.": Hem de ne savunma! Kızını ve kızının takımını güdümlü terliklerle, tutku ve hırsla sonuna kadar savunuyor.
  • "Zıplaması yasaktır": Pozisyon tekrar tekrar izlendiğinde ayaklarının yerle temasının kesinlikle kesilmediğini görebilirsiniz. Tamamen nizami bir şekilde hareket ediyor. Oyna, devam.

Libero anne kişisinin takım için önemi nedir?

Libero anneler genellikle tribünde oturur ve hep destek, tam destek şeklinde yavrularına tezahüratta bulunurlar. Tezahürat haricinde dua ve temennilerle de çocuklarına destek olurlar. Bazı libero anneler ise takım savunmasının yanında daha ofansif, daha sert ve daha agresiftir. Tıpkı İzmir Gençler Ligi'ndeki gibi.

Tezahürat, temenni ve duanın bittiği yerde inisiyatif almaktan kaçınmaz, hakemle dalaşıp takımı ateşlerler. Oldukça nadir bulunan libero anne kişisi, aslında sporda şiddetten yana olmasa da yavrucağını hakemlerden ve eyyamdan korumak amacıyla kontrolü kaybedebilir.

"Anasına bak, kızını al"

Yaptığı kontrolsüz hareketi her ne kadar tasvip etmesek de, böyle hırslı ve tutkulu bir annenin kızı da, takımı için sahada varını yoğunu ortaya koyacaktır.

"Anasına bak, kızını al" atasözümüz dinlenerek bu annenin kızı transfer edilebilir. Takımı için canını dişine takacak oyuncu arayan tüm voleybol takımlarının dikkatine...

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler