Geri Dön
Erkek giyiminin başkenti İtalya, peki ama neden?

Erkek giyiminin başkenti İtalya, peki ama neden?

Neden dünyaya bu kadar nam salmış İtalyan stili? İyi giyinmek denince aklımıza neden ilk onlar geliyor?

Benan Bal
Benan Bal

Bir İtalyan'a bu soruyu yöneltirseniz size ilk söyleyeceği "Bizde her şeyden önce güzellik gelir" olacaktır. Böyle bir cevaptan sonraysa yüzünüzde hafif bir tebessüm oluşacak ve asıl nedeninin bu olduğunu kabul ederken kökenin nerden geldiğini de merak edeceksiniz. Ben size kısaca özetleyeyim...

Haberin Devamı

İtalya, Rönesans sonrası her konuda dünyaya yön vermeyi başarmış bir toplum. Önce paraya hakim olmuşlar, ekonomi canlanmış ve yeni kazançlar elde etmişler. Rönesans döneminde yazar, düşünür, mimar ve birçok güzel sanatlar alanında, günümüze kadar ulaşan dahiyane sanatçılar yetişmiş.

Hümanizmin ortaya çıktığı bu dönemde; insan güçlü bir varlıktır ve başarabilir düşüncesi hakim olmuş. Gerçek güzelliğe odaklanılmış. Yeryüzünün çok güzel, ilgi çekici ve araştırılmaya değer olduğunu savunmuşlar.

İşte bu noktadan sonra her konuda güzelliğe, estetiğe önem veren yeni bir toplum inşa edilmiş. Güzelliğe olan inanç burada kilit bir noktayı temsil ediyor.

Erkek giyiminin başkenti İtalya, peki ama neden

Günümüzde İtalya'nın bu kadar popüler olmasının sebepleri rönesansın gücünden kaynaklanıyor. Moda, yeme içme, turizm, mimari ve tasarımın şehri İtalya.

Haberin Devamı

Mesleğim dolayısıyla İtalya'nın farklı yerlerine çok fazla seyahat ettim. Ağırlıkta moda üzerine olan bu seyahatlerim genellikle büyük hayranlıkla sonuçlandı. Özellikle yılda iki kez katıldığımız Pitti UOMO fuarında tam bir giyim şöleni yaşanıyor. Bir gün fırsatınız olursa İtalya seyahatinizi tam bu tarihlerde Floransa'dan geçecek şekilde planlayın, etkilenmemek mümkün değil.

Güzellik anlayışını benimsemiş olmaları, bugüne gelindiğinde mimari, sanat, tasarım, alanında saygıyı hakettikleri bir noktaya yerleştirmiş onları.

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber