Geri Dön
İlk tesettürlü model Halima Aden neden podyumu bıraktı?

İlk tesettürlü model Halima Aden neden podyumu bıraktı?

Somali asıllı ABD'li model Halima Aden, 'dünyanın ilk tesettürlü modeli' olarak ünlenmiş ve adını tüm dünyaya duyurmuştu. Ancak Aden, enteresan bir karar vermiş ve podyumu bırakmış. İyi de neden?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Pişman olduğunu açıklamış

Halima Aden henüz 21 yaşında genç bir model. Somali asıllı bir ABD'li. Adını son birkaç yıldır duyuyoruz. 'Dünyanın ilk tesettürlü modeli' olarak ünlendi. Katıldığı ilk güzellik kampanyası da Rihanna'nın markası içindi. Hatta Rihanna'ya düz siyah başörtüsünü takmasına izin verdiği için teşekkür bile etmişti. Ancak gelin görün ki Halima Aden tüm bunları artık geride bıraktığını söylemiş. Tesettürünü moda gösterilerinde kullanmaktan dolayı pişman olduğunu bile açıklamış.

"Moda asla bana göre değildi"

Ve bir büyük teşekkür etmiş Koronavirüs'e. Salgın döneminde moda sektöründen uzak kalması sayesinde bir yanlışını fark ettiğini belirterek podyumu bıraktığını duyurmuş. Kilit laf ise şurada yatıyor aslında: "Müslüman kız kardeşlerim kariyerimin başında gerek özelden mesajlarla gerekse de açık bir şekilde etiketleyerek olgun bir kadın gibi giyinmeyi bırakmamı söylerdi. Bu, bana bir şeyleri yanlış yaptığımı hissettirdi. Moda asla bana göre değildi..."

İlk olmanın gerektirdiği sorumluluk ve istikrar...

Halima Aden'in podyumu bırakması tıpkı moda sektörüne adım atması kadar şahsi bir karar. Tamamen onu bağlıyor. Dolayısıyla bu noktada onun kararını sorgulamak hiçbir anlam teşkil etmiyor. Ama tabii ki şaşırmadık desek yalan olur. Tesettürün dünya modasındaki kabulünün simgesi olarak görülüyordu çünkü Aden. Cesaretli ve özgüvenli bir profil çizdi bugüne kadar. Dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak ünlenmiş olabilir ancak bu demek değil ki bu 'öncülüğü' devam ettirecek. "Bu onun kararı" diyebilmek önemli. Evet, onun kararı. Tesettürün modadaki yerinde 'ilk'lerden biri olduğu için her zaman adı anılacak, ben asıl orasındayım bu meselenin. Şimdiden yaptıklarından pişman olması onun 'ilk' olmanın sorumluluğunu kaldıramadığını kanıtlamaz mı? Bir konuda 'ilk' olmak demek beraberinde istikrarlı bir şekilde o yoldan yürümek demek bir yandan. Bu 'bırakma' hadisesi Halima Aden'in iç meselesi olsa da evet bir yandan da bir o kadar da 'sadece ona has' bir mesele de değil tabii. Bakalım ilerde Halima Aden'in bıraktığı yerden devamını getirecek yeni bir tesettürlü modelimiz çıkar mı...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber